Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις παιδικών βιβλιοθηκών Δήμου Καλαμαριάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ        
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ      
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ       
Κομνηνών 60, Τ.Κ.: 551 32         
ΤΗΛ: 2310 481006, FAX: 2310 488199       
www.podkalamaria.gr              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ     
Θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών, κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, περιλαμβάνει ο χριστουγεννιάτικος κύκλος εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνουν τα τμήματα παιδικών βιβλιοθηκών του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς.        
Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και πέφτει την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011. Το πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει:        
• Την παράσταση κουκλοθέατρου «Τρελά Χριστούγεννα» από την ομάδα Puppet Show ΤΙΚ-ΝΙΚ η οποία θα δοθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 6 σήμερα το απόγευμα στη Δανιηλίδειο παιδική βιβλιοθήκη.         
• Την παράσταση κουκλοθέατρου «Αστείες ιστορίες» από την ομάδα Puppet Show ΤΙΚ-ΝΙΚ η οποία θα παρουσιαστεί: την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου (6 το απόγευμα) στην παιδική βιβλιοθήκη του συνοικισμού Κηφισιάς, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου  (5.30 το απόγευμα) στην παιδική βιβλιοθήκη Φοίνικα, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου  (6 το απόγευμα) στην παιδική βιβλιοθήκη του συνοικισμού Καραμπουρνάκι και την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου  (6 το απόγευμα) στη Δαήδειο παιδική βιβλιοθήκη.            
• «Το ξωτικό των Χριστουγέννων». Αφήγηση παραμυθιού με προβολή slides και κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην παιδική βιβλιοθήκη του συνοικισμού Αϊ Γιώργη.           
• «Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους». Μια παράσταση μαύρου θεάτρου εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, την οποία ανεβάζει η ομάδα των βιβλιοθηκών Libra Kalibra. Θα δοθούν τρεις παραστάσεις, όλες στο δημοτικό θέατρο «Οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως), την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου (7 το απόγευμα), την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 (12 το μεσημέρι) και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου (7 το απόγευμα).          
• Επί πλέον, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Οργανισμού σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν μια βραδιά συνομιλίας με τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή το νέο μυθιστόρημά του «Ο άνθρωπος του τείχους». Η εκδήλωση, το συντονισμό της οποίας θα έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσολακίδης, θα γίνει στο καφέ-μπαρ «Ανατολικόν» (Μεταμορφώσεως 40, Καλαμαριά).           
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.         
Πληροφορίες για τις δράσεις των βιβλιοθηκών μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα των βιβλιοθηκών www.infolibraries.gr/kalamaria

Δεν υπάρχουν σχόλια: