Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, σε δημοσίευμα εφημερίδας, σχετικά με τις αμοιβές των συνεργατών του.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ              
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,       
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ           
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ           
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ          
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή             
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555           
email: press@gpetalotis.gr            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              
Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, σε δημοσίευμα εφημερίδας, σχετικά με τις αμοιβές των συνεργατών του.              
Θα περίμενε κανείς, μία νέα εφημερίδα, με τόσο συμβολικό τίτλο, να μην χρησιμοποιεί τόσο παλιές μεθόδους κιτρινισμού και αυτοπροβολής, όταν ψευδώς αναφέρει ότι συνεργάτες και στελέχη του γραφείου μου αμείβονται με 6.500 ευρώ μηνιαία.         
Όλα όμως έχουν ένα όριο και επιπλέον, υπάρχει και η κοινή λογική η οποία δυστυχώς καταστρατηγείται από τη συγκεκριμένη εφημερίδα.            
Επί της ουσίας, η εφημερίδα, με συνειδητό λαϊκισμό, διαιρεί το συνολικό προϋπολογισμό του γραφείου μου -ένα μέρος του οποίου αφορά τη μισθοδοσία- με τον αριθμό των συνεργατών μου, εξάγοντας το παράλογο και αντίθετο με κάθε κοινή λογική συμπέρασμα ότι ο κάθε συνεργάτης αμείβεται με περίπου 6.500 ευρώ το μήνα.             
Και επειδή πρόκειται ακριβώς για προϋπολογισμό, όχι για δαπάνη που έχει γίνει, τους ενημερώνουμε ότι έχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι δεν εξαντλούμε ποτέ το σύνολο των πόρων που προβλέπονται από τους προϋπολογισμούς.            
Επιπλέον ο προϋπολογισμός αναφέρεται στο σύνολο των δαπανών του γραφείου μου (μηχανολογικό εξοπλισμό, μετακινήσεις, μισθοδοσία, υπερωριακή απασχόληση, αμοιβές νομικών προσώπων, τηλέφωνα).            
Να ενημερώσω, λοιπόν, την εφημερίδα και τον καθένα που διαθέτει κοινή λογική, ότι οι ειδικοί συνεργάτες και οι μετακλητοί υπάλληλοι του γραφείου μου αμείβονται ως υπάλληλοι σε κατώτερα, μάλιστα, κλιμάκια και φυσικά με αμοιβές που ουδεμία σχέση έχουν με τα παραπάνω ποσά.            
Με αυτά τα δεδομένα και με δεδομένο, επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, έχει σοβαρότατη εξοικονόμηση δαπανών, καθώς μέσα στο 2010 εξοικονόμησε περίπου το 40% σε σχέση με το 2009 πληρώνοντας και πάρα πολλά από τα «σπασμένα» του 2009, έπρεπε η εφημερίδα να είναι λίγο πιο προσεκτική και με πιο τεκμηριωμένη έρευνα.           
Περιμένω από την εφημερίδα τουλάχιστον το στοιχειώδες:           
Να αποκαταστήσει την αλήθεια αλλά και την κοινή λογική, προκειμένου, έστω και τώρα, να αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται το σφάλμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: