Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Το νομοσχέδιο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική οικονομία βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=34984 και σίγουρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και επιχειρηματικά αλλά το κυριότερο και ουσιαστικά επειδή μπορούν να δημιουργηθούν κοινωνικές επιχειρήσεις που να υποκαταστήσουν τα ελλείμματα της κρατικής πρόνοιας με εταιρείες που να παρέχουν χαμηλού κόστους υποστηρικτικές υπηρεσίες.               
Είμαστε ωστόσο έτοιμοι ως ανθρώπινη κοινότητα για να αναλάβουμε την ευθύνη της δημιουργίας τέτοιων κοινωνικών επιχειρήσεων που να παρέχουν υψηλής ποιότητας και ποσότητας υποστηρικτικές υπηρεσίες;                 
Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την αλλαγή;                   
Είμαστε ή δεν είμαστε έτοιμοι δεν έχει σημασία.                   
Σημασία έχει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και πάση θυσία πρέπει να αλλάξουν πολλά και μεταξύ αυτών των πολλών πρέπει να αλλάξει και όλο το δίκτυο της κοινωνικής υποστήριξης.               
Πρέπει με κάποιον τρόπο να προσφερθούν υψηλής ποιότητας και ποσότητας προϊόντα και υπηρεσίες υποστήριξης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.                     
Αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει το κράτος τα τελευταία 25 χρόνια θα πρέπει να τα κάνουν οι πολίτες.            
Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με το εάν είμαστε έτοιμοι ή δεν είμαστε έτοιμοι.               
Το ερώτημα έχει να κάνει μόνο με το εάν έχουμε την πρόθεση να προσπαθήσουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και υποστηρικτικού δικτύου κοινωνικής υποστήριξης.                 
Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας στο admin@disabled.gr επειδή τώρα πλέον κάτω από συνθήκες οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν τα ελλείμματα η μόνη διέξοδος είναι η αυτενέργεια των πολιτών.                   
Με νέα εγκύκλιο καθορίζεται το ύψος της έκπτωσης της δαπάνης για τα έξοδα των παιδιών με αναπηρίες που παρακολουθούν προγράμματα στην ΕΛΕΠΑΠ.                      
Διαβάστε την εγκύκλιο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=31719                   
Το βιβλίο του φυσιάτρου Ιωάννη Διονυσιώτη με τίτλο «Η άσκηση της οστεοπόρωσης & της πρόληψης των πτώσεων», αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, αφότου εξασφαλίστηκε από τον συγγραφέα η σχετική άδεια από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης.                   
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=31709                             
Με διακοπή των προμηθειών του στα νοσοκομεία ετοιμάζεται να απαντήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) στον υπουργό Υγείας, ο οποίος ζήτησε έκπτωση 20%, προκειμένου να πληρώσει μέσα στον Ιανουάριο τοις μετρητοίς τις οφειλές των νοσοκομείων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2010.                       
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=34973                    
Ανακαθορίζεται ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης για το 2011, για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ http://news.disabled.gr/?p=34971                
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: