Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες σε μερικές ώρες μας έρχεται η καινούργια χρονιά και ας ευχηθούμε να είναι μια λιγότερο επικίνδυνη και ενδεχομένως δημιουργική χρονιά.                  
Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε έναν τρόπο για την επιβίωση και εάν δεν υπάρχει αυτός ο τρόπος θα πρέπει να τον εφεύρουμε.                 
Στο προηγούμενο newsletter σας είχα γράψει για τα νέα προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν και αφορούν την κοινωνική οικονομία δηλαδή την κοινωνική επιχειρηματικότητα.                
Μπορείτε να διαβάσετε αυτά που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί για την κοινωνική οικονομία στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=34984 ώστε εάν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσει ένας διάλογος για τους τρόπους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτές οι χρηματοδοτήσεις προς όφελος της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες.                    
Από μια πρώτη όψη δύο θα ήταν οι κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτά τα προγράμματα για την κοινωνική οικονομία:                     
Η πρώτη αφορά τις κοινοτικές επιχειρήσεις ως μέσο βιοπορισμού.                  
Η δεύτερη αφορά τις κοινωνικές επιχειρήσεις εκείνες που μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας και ποσότητας υπηρεσίες και προϊόντα που να απευθύνονται στους καταναλωτές και στους χρήστες με αναπηρίες.              
Κάποιοι και κάποιες θα πουν πως τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι κακά οργανωμένα. Έχουν δίκιο. Αλλά το καλό και το κακό εξαρτάται πάντα από τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Εάν το κράτος και η Ε.Ε. προγραμματίζουν να δώσουν χρήματα για την κοινωνική οικονομία από εμάς εξαρτάται το εάν αυτά τα λεφτά θα πιάσουν τόπο.                
Εάν θέλουμε να πιάσουν τόπο ας ξεκινήσουμε από τώρα την προετοιμασία και η καλύτερη προετοιμασία είναι ο διάλογος, η ενημέρωση και πληροφόρηση.                      
Περιμένω το σχολιασμό σας στο admin@disabled.gr                       
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: