Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ένδεκα νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

ΑΠΟ Deutsche Welle                        
Ένδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση προαστιακού συρμού με εμπορική αμαξοστοιχία στην περιοχή Oσερσλέμπεν της Σαξονίας-Άνχαλτης. Σε 40 ανέρχονται οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 18 έχουν τραυματιστεί σοβαρ                    
Το δυστύχημα έγινε χθες το βράδυ στις 22.30 στη μονή σιδηροδρομική γραμμή, μήκους 55 περίπου χιλιομέτρων, μεταξύ του Μαγδεμβούργου και της Χάλμπερστατ της ανατολικογερμανικής περιοχής Σαξονίας-Ανχάλτης. Φορτηγό τραίνο εκατοντάδων μέτρων που μετέφερε ασβέστη και όπως υπολογίζεται έτρεχε με 80 χμ την ώρα συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία που έτρεχε με 100 χμ την ώρα. Κατά τη σύγκρουση η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και τα πρώτα βαγόνια σχεδόν διαλύθηκαν, καθώς και τα δύο τρένα ταξίδευαν με υψηλή ταχύτητα.              
Ο θόρυβος της σύγκρουσης ακούστηκε σε χωριά που βρίσκονται ακόμη και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το σημείο της τραγωδίας.                       
Από τους 50 περίπου επιβάτες του επιβατικού σκοτώθηκαν επί τόπου 10 άτομα.                 
Λίγο αργότερα έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας ακόμη επιβάτης.                   
Όπως ανακοίνωσε το πρωί η αστυνομία σε συνέντευξη τύπου, 23 τραυματισμένοι νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία, η κατάσταση ορισμένων θεωρείται κρίσιμη και το πιθανότερο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.                    
Οι αρχές αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος!                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: