Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος                                 
Γραφείο Τύπου                                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2349a Ώρα: 15:00 Αθήνα: 28/01/2011                                 
Κοινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Μαντζούφα, στα υπό κατασκευή, μέσω ΣΔΙΤ, νέα κτίρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Βέροια, στα Γιαννιτσά και στη Θεσσαλονίκη.                            
Σήμερα Παρασκευή 28.01.2011 ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Μαντζούφα, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακό Διοικητή του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. Βασίλειο Τουλίκα, επισκέφτηκαν τα υπό κατασκευή, μέσω ΣΔΙΤ, νέα κτίρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Βέροια, στα Γιαννιτσά και στη Θεσσαλονίκη.                    
Τα συγκεκριμένα έργα εξελίσσονται με εξαιρετικό ρυθμό και ποιότητα κατασκευής και θα βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος.                  
Η παράδοσή τους αναμένεται τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες.                         
Ως έργα ΣΔΙΤ υλοποιούνται πλήρως με Ιδιωτικούς πόρους κατά την περίοδο κατασκευής τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και της οικοδομικής δραστηριότητας, ενώ οι πληρωμές του Δημοσίου θα καταβληθούν κατά την περίοδο τεχνικής διαχείρισης των έργων, βάσει μηχανικών ελέγχων της ποιότητάς τους σε βάθος 25ετιας.                    
Τα έργα ΣΔΙΤ του Πυροσβεστικού Σώματος χρηματοδοτούνται και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.                     
Σημειώνεται επίσης ότι, ο σχεδιασμός των κτιρίων έχει λάβει υπόψη του αρχές Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και είναι από τα πρώτα κτίρια που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νέου Κώδικα Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων ( π.χ. διπλή χρήση νερού και ανακύκλωση του κ.α.), ενώ με τον ευέλικτο σχεδιασμό των κτιρίων δίνεται η δυνατότητα μελλοντικής τους τροποποίησης, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.                       
Τέλος στο πλαίσιο των έργων ΣΔΙΤ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ( και σε συνεργασία με την ΚΕΔ), προχωρά η υπογραφή και έναρξη κατασκευής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά ενώ σε δύο μήνες προκηρύσσεται η οριστική φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών για 13 Αστυνομικές Διευθύνσεις στην Περιφέρεια.                         
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.                    
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι,                     
Τ.Κ. 15233                        
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726                               
http://www.fireservice.gr                         
e-mail: press@fireservice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: