Σας ενημερώνουμε για το νέο κύκλο εργαστηρίων ο οποίος θα ξεκινήσει 14/02/2011 στους τομείς της Νεοελληνικής Γλώσσας, Ψυχολογίας και της Τέχνης.
Επίσης σας προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησής τους μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο, με χρήση της πρωτοποριακής μας υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης (teleconference) με τηλεδιάσκεψη σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες εδώ
Υλικό από press kit εδώ
Νεοελληνική Γλώσσα
Στο εργαστήριο αναλύονται βασικοί τρόποι σχεδιασμού, σύνταξης και παρουσίασης μιας επιστημονικής εργασίας, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.
Ειδικότερα, γίνεται αναφορά σε θέματα δομής των κεφαλαίων και των υποκεφαλαίων, παρουσίασης θεωρητικών και ερευνητικών δεδομένων, ανεύρεσης και παραπομπής σε βιβλιογραφικές πηγές κ.ά.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής μέσω ασκήσεων.
Διαβάστε περισσότερα
Εργαστήριο συγγραφής επιστημονικής εργασίας
Βελτιώνω τα γραπτά μου κείμενα
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο ενότητες για να καλυφθούν διαφορετικές όψεις του γραπτού λόγου/κειμένου (μορφή – περιεχόμενο) και διαφορετικές γλωσσικές ανάγκες των συμμετεχόντων.
Στους ενδιαφερόμενους που δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις δύο ενότητες του εργαστηρίου θα δοθεί η δυνατότητα αξιολόγησης των γλωσσικών τους δεξιοτήτων στη συγγραφή και επεξεργασία γραπτού κειμένου μέσω ειδικά σχεδιασμένων γλωσσικών δοκιμασιών (τεστ).
Με τον τρόπο αυτό θα εκτιμηθούν οι τυχόν αδυναμίες ή οι ικανότητές τους στα αντικείμενα των διαφορετικών ενοτήτων και θα προταθεί η παρακολούθηση της ενότητας που ικανοποιεί αποτελεσματικότερα τις ανάγκες τους.
Διαβάστε περισσότερα
Από την εποχή του Αριστοτέλη και τις κατηγορίες του μέχρι τα σημερινά εργαστήρια γραφής, ανεξαρτήτως του είδους του κειμένου, η αγωνία είναι η ίδια: πώς καταφέρνουμε να οργανώσουμε σε κείμενο, σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα, ιστορίες, αφηγήσεις....
Ποια γλώσσα, ποια εκφραστικά μέσα μπορούν να τιθασεύσουν έναν ολόκληρο κόσμο μέσα στα στενά όρια του γραπτού λόγου.
Στο εργαστήριο λοιπόν αυτό, η γλωσσική επιστήμη μπαίνει στην υπηρεσία της Αυτού Εξοχότητας του… γραπτού λόγου.
Είτε πρόκειται για μυθοπλασία, είτε για δοκιμιακό λόγο, είτε για μικρής έκτασης (διήγημα…) ή μεγάλης έκτασης μυθοπλασία (νουβέλα, μυθιστόρημα), είτε για ρεαλιστικό ή φανταστικό περιεχόμενο, ο περιβάλλων κόσμος δομείται, οργανώνεται και περιγράφεται/κατανοείται μέσα από το τι, το πού, το πότε, το ποιος, το γιατί, το σε σχέση με τι, το πώς δρα και το τι παθαίνει κάποιος ή κάτι. Και παίρνει μορφή μέσα από λέξεις και προτάσεις, μέσα από ρήματα και επίθετα, από μεταφορές και παρομοιώσεις, από την ενεργητική και μέση φωνή.
Το σεμινάριο αυτό εισάγει στη διαδικασία της γραφής και απευθύνεται σε όσους επιχειρούν το συγγράφειν για οποιοδήποτε λόγο (επιστημονικό, δημοσιογραφικό, μυθοπλασία…)
Διαβάστε περισσότερα
Ψυχολογία
Η ομάδα θα ασχοληθεί με την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με τις διαταραχές διατροφής – ειδικότερα με την ψυχογενή ανορεξία, την ψυχογενή βουλιμία, τη διαταραχή υπερφαγίας, το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, την ορθορεξία και τη διαταραχή διατροφής μη προσδιοριζόμενη αλλιώς.
Διαβάστε περισσότερα
Διατροφικές διαταραχές και συμπεριφορές διατροφής
Η ομάδα στοχεύει σε μια ψυχολογική προσέγγιση της χρόνιας νόσου.
Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα καλυφθούν αφορούν τον καρκίνο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τον ερυθηματώδη λύκο, τη στεφανιαία νόσο και το AIDS/HIV.
Χρόνια νόσος και οι ψυχολογικές προεκτάσεις της
Διαβάστε περισσότερα
Τα παιδιά σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται προσανατολισμό, νόημα, σταθερές και όρια στη ζωή τους. Ποια η συνεισφορά της τιμωρίας και των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών.
Η απενοχοποίηση της μητέρας σε σχέση με την τιμωρία και την επιβολή ορίων και ο ρόλος των «τρίτων» στην ανάπτυξη των παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα
Μητέρα και παιδιά
Η ομάδα θα ασχοληθεί με την ενημέρωση σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη χρήση τους από μέλος της οικογένειας.
Τι μπορεί να κάνει η οικογένεια, πώς μπορεί να βοηθήσει, πώς μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Τα ναρκωτικά μέσα στην οικογένεια
Χτίζοντας ένα κείμενο
Τέχνη
Φιλοσοφία & Τέχνη
Στη συγκεκριμένη ενότητα, θα προσεγγισθεί η αρχαία ελληνική τραγωδία υπό το πρίσμα των φιλοσοφικών αντιλήψεων της εποχής: τι επιδιώκει το αρχαίο θέατρο και ποια η σχέση του ήρωα επί σκηνής με το θεατή.
Διαβάστε περισσότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου