Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ


Φίλοι και φίλες, για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την πρώτη σελίδα του http://www.disabled.gr/ και, Σήφη θέλοντος, σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο λειτουργικό και πιο εύχρηστο.                    
Ρίξτε μια ματιά την κεντρική σελίδα του http://www.disabled.gr/ και ενημερώστε μας για τις ενδεχόμενες ατέλειες στις αλλαγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα.                              
Τα πράγματα στο μέτωπο των ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο:                          
Πριν από λίγο τετραπληγική πήγε στις Παροχές του Ι.Κ.Α. για να πληρωθεί ένα μαξιλάρι που αγόρασε, αλλά οι υπάλληλοι στις Παροχές την ενημέρωσαν πως το σύστημα δεν τους εγκρίνει την πληρωμή.                         
Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό σύστημα έβγαζε την ένδειξη πως «δικαιούτο έως 30 Ιουλίου 2010».                    
Σημειώνουμε πως η συνταγή γιατρού είχε ημερομηνία Νοεμβρίου 2010, ενώ το μαξιλάρι είχε εγκριθεί και από τον ελεγκτή ιατρό.                             

Η δε απόδειξη αγοράς έγραφε κατά λέξη «μαξιλάρι με αέρα».                      
Διευκρινίζουμε πως αυτό το μαξιλάρι ΔΕΝ υπόκειται στις περιπτώσεις των μαξιλαριών «με αεροκυψέλες» που αποκλείονται σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ στις 27 Ιουλίου 2010 (http://www.disabled.gr/lib/?p=29083).                    
Επίσης, η ασφαλισμένη δεν είχε προμηθευτεί ποτέ ξανά μαξιλάρι από το ΙΚΑ.                          
Το μαξιλάρι ήταν συνολικής αξίας 600 ¤ και το Ι.Κ.Α. επρόκειτο να καταβάλει περίπου τα 350 ¤.                   
Οι υπάλληλοι του Ι.Κ.Α. της συνέστησαν να κάνει ένσταση για να περάσει από επιτροπή, ενώ την ενημέρωσαν πως η διαδικασία της ένστασης κρατάει περίπου 3 μήνες.                      
Γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο το ΙΚΑ σταμάτησε από τις 30 Ιουλίου 2010 τις πληρωμές μαξιλαριών στους ασφαλισμένους με τετραπληγία;                            
Ένα νέο σύστημα βάδισης που υποστηρίζεται από ρομποτικό μηχανισμό κατασκευάζεται στο Ισραήλ Για παραπληγικούς και ενδεχομένως  και για τετραπληγικούς .                      
Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32119 και να δείτε και το βίντεο που έχει πολλές πληροφορίες για το μηχανισμό.                              
Λίγο η κρίση, λίγο η κακή οργάνωση των ιδρυμάτων και πολύ η κακοδιαχείριση όλων των ιδρυμάτων έφερε το γηροκομείο Αθηνών για μια ακόμη φορά στο σημείο να ζητά από τροφίμους να το εγκαταλείψουν.                       
Δείτε το σχετικό βίντεο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=32108 και αναρωτηθείτε πού πηγαίνουν τόσα πολλά χρήματα και τόσες πολλές δωρεές.                         
Είναι δυνατόν ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο;                          
Μέχρι πότε θα εξαρτόμαστε από τέτοια ιδρύματα με τέτοιες διοικήσεις;                            
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32104 υπάρχει ένα βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. και αξίζει να το δείτε επειδή περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ενημέρωση.                         
Με απόφαση των Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου, συστήνεται ειδική επιτροπή για την καταγραφή και διάρθρωση του νέου μισθολογίου, όπως και τις μετακινήσεις των δημόσιων υπαλλήλων.                       
Διαβάστε το κείμενο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=35181                                        
Μέρος της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία κατέστη συνολικά η ΕΕ μετά την επίσημη κύρωση της πρώτης Συνθήκης στον τομέα αυτό.                     
Διαβάστε το κείμενο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=35171 και μέσα  στις επόμενες ώρες θα ετοιμάσουμε το αυθεντικό  κείμενο στην ελληνική γλώσσα.                             
Σε ισχύ, παραμένει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για 10.000 ανέργους ηλικίας 16 έως 24 ετών που θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.                               
Διαβάστε περισσότερα  στο http://news.disabled.gr/?p=35167                                           
Ένα νέο πρόγραμμα για επιχειρηματίες τρέχει και ονομάζεται Digi Retail.                          
Στο http://www.disabled.gr/biz/?p=213 υπάρχει ένα βίντεο με πληροφορίες για το πρόγραμμα. Εάν έχετε επιχείρηση λιανικού εμπορίου σας ενδιαφέρει.                      
Με χρηματοδότηση ύψους 2,7 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε., ερευνητές από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία βρήκαν λύση με την οποία θα διευκολύνονται οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία να χειρίζονται τις ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες στα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.                         
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=35161                                       
Συνάντηση της Ομάδας Νεανικής Ν. Πάρκινσον της ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 17:00 στο δημοτικό αναψυκτήριο « Ρυθμός» στο Γουδί.                           
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=35205                                  
Το τεύχος 30 του περιοδικού «10%» (Ιανουάριος-Απρίλιος 2011) έχει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στους ανθρώπους με αναπηρία και στην ομοφυλοφιλία, με προσωπικές συνεντεύξεις και τοποθετήσεις της γκέι κοινότητας στο θέμα αναπηρία-ομοφυλοφιλία.                          
Διαβάστε σχετικά στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32179                                           
Διευκρινίσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας.                          
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32124                                         
Μια ειδικά εκπαιδευμένη ράτσα πιθήκων (που λέγεται Capuchin), στις ΗΠΑ, βοηθά ανθρώπους με κακώσεις νωτιαίου μυελού και άλλες κινητικές αναπηρίες σε δουλειές του σπιτιού, όπως το άδειασμα των σκουπιδιών, ο χειρισμός τηλεφώνου και φούρνου μικροκυμάτων, ενώ παράλληλα κρατούν συντροφιά σε όσους είναι μοναχικοί.                       
Διαβάσετε το κείμενο και δείτε το σχετικό βίντεο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=32071                              
Την καθιέρωση υποχρεωτικής προσωρινής σύνταξης ως λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής συντάξεων προτείνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ).                               
Διαβάστε το κείμενο  στο http://news.disabled.gr/?p=35228                                              
37.000 άνθρωποι πεθαίνουν  από νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ε.Ε.  http://news.disabled.gr/?p=35222 μπορούμε να φανταστούμε  πόσοι πεθαίνουν  στην Ελλάδα;                        
Ο Πέτρος Σαραντόπουλος είχε μια πολύ καλή ιδέα που την έχει γράψει στο http://ideasinaction.uservoice.com/forums/92607-ideas-in-action/suggestions/1362255-?ref=title και όσους μας ενδιαφέρει ας την ψηφίσουμε.                                       
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: