Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αρχίζουν τα μαθήματα της σχολής γονέων στην Καλαμαριά

Ένας νέος κύκλος μαθημάτων της σχολής Γονέων ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα στην Καλαμαριά. Χθες έγινε η τελετή έναρξης του νέου κύκλου σεμιναρίων, που θα λειτουργήσουν φέτος για δωδέκατη συνεχή χρονιά, από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Νίκο Ζαχαριάδη, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη και των γονέων που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα.                      
Στην ομιλία του ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ιδιαίτερα πως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει επεμβατικό ρόλο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ωστόσο μπορεί να επέμβει σε δραστηριότητες εκείνες, οι οποίες διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του νέου και τον προετοιμάζουν να αναλάβει αργότερα τη διοίκηση της πόλης.                    
Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, όπως διευκρίνισε, η αντιδημαρχία παιδείας  θα προωθήσει δράσεις και παράλληλα στοχεύει να αναδείξει και  τη δημόσια παιδεία.                 
Απευθυνόμενος ο Δήμαρχος στους γονείς επεσήμανε ότι, ο θεσμός της Σχολής Γονέων που λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των μελών της οικογένειας και η καθιέρωσή του λειτουργεί επικουρικά και στη βελτίωση των όρων της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας.              
Ο κ. Μπακογλίδης  ζήτησε επίσης από τους γονείς να παροτρύνουν και άλλους για να συμμετάσχουν στον κύκλο των σεμιναρίων.                  
Ο Δήμος Καλαμαριάς διαθέτει εννέα εξειδικευμένους επιστήμονες ψυχολόγους - συντονιστές των ομάδων, οι οποίοι θα αναπτύσσουν στις 13 διαφοροποιημένες ομάδες στήριξης (10-15 ατόμων η κάθε μία) που έχουν δημιουργηθεί φέτος με υπεύθυνο τρόπο πολλαπλά θέματα, όπως οριοθέτηση των υποχρεώσεων και ευθυνών στις σχέσεις γονέων-παιδιών, ενημέρωση σε σύγχρονους τρόπους διαπαιδαγώγησης, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσχολικής -σχολικής και εφηβικής ηλικίας, διάσπαση προσοχής, δυσλεξία, αυτογνωσία κλπ. Δύο από τις ομάδες θα ασχοληθούν με γονείς π αιδιών που είναι σε προγράμματα υποστήριξης, ενώ μια ομάδα θα ασχοληθεί με γονείς μονογονεϊκών οικογενειών.                   
Παράλληλα με τη Σχολή Γονέων λειτουργούν Συμβουλευτικά τμήματα με εξειδικευμένους επιστήμονες. Δύο ψυχολόγοι επισκέπτονται κυκλικά όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου και προσφέρουν τη δυνατότητα διαλέξεων και διαλόγου σε γονείς και εκπαιδευτικούς.                    
Όσοι πάντως γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια μπορούν να επικοινωνούν πρωινές ώρες τις εργάσιμες ημέρες με τον τηλεφωνικό αριθμό 2313 314-187

Δεν υπάρχουν σχόλια: