Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εξω μαραθώνιος, μέσα απεργίες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                   
Η Ανγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να δώσει το τελικό οκέι για την επιµήκυνση του ελληνικού δανείου και να δεσµευτεί για λύση στο πρόβληµα της Ευρώπης               
Γιώργος: «Επιτακτική ανάγκη η συµφωνία για Ελλάδα - Ευρώπη»              
ΒΕΡΟΛΙΝΟ: , ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ                  
«Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συνολική συµφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, αλλιώς τα πράγµατα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα», τόνισε αργά χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κάνονταςέναν απολογισµότης συνοµιλίας που είχε µε την καγκελάριο της Γερµανίας Ανγκελα Μέρκελ.          
«Εχει ευθύνες η Ευρώπη», υποστήριξε ο κ Παπανδρέου, «να τελειώνουµε µε αυτή την ιστορία, να γυρίσουµε σελίδα και να µην ξαναβρεθούµε µπροστά σε µια τέτοια κρίση όπως αυτή που αντιµετωπίζει εδώ και µήνες η ευρωζώνη».             
ΕΠΙΜΗΚΥΝςη. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η παροχή στην Ελλάδα της επιµήκυνσης για την αποπληρωµή του δανείου είναι «προδιαγεγραµµένη.              
Είναι όµως λογικό να µη λαµβάνονται σπαστές αποφάσεις, αλλά να υπάρξει συνολική αντιµετώπιση του προβλήµατος.              
Και αυτό είναι κάτι που συµφέρει την Ελλάδα». Πάντως η Ανγκελα Μέρκελ,µε το βλέµµα στραµµένοστο εσωτερικό της χώρας της και ουσιαστικά λειτουργώντας υπό τιςεντυπώσεις που δηµιουργεί ησυντριπτική ήττα που υπέστη την περασµένη Κυριακή στο Αµβούργο, επαναβεβαίωσε την άρνησήτης να δώσει τώρα λύση στο συνολικόπρόβληµα της ευρωζώνης, µέρος τουοποίου αποτελεί το «ελληνικό πρόβληµα».                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: