Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Χειμώνας και καιρός για αλλαγές ;-) Για να μην βαριόματε το φόρουμ του Disabled.GR http://www.disabled.gr/forum/ αναβαθμίστηκε και έγινε πανγρήγορο.                  
Με την αναβάθμιση έχει αλλάξει η εξωτερική του εμφάνιση, αλλά σύντομα ο Σήφης (www.fractal.gr) θα το κάνει να μοιάζει πάλι με Disabled.GR.                    
Το νέο script που τρέχει το http://www.disabled.gr/forum/ φαίνεται να είναι καλύτερα οργανωμένο και έχει πολλές νέες δυνατότητες που θα χρειαστούμε κάποιο διάστημα μέχρι να τις μάθουμε.            
Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα για αυτούς που χρειάζονται βοήθεια βρίσκεται στο http://theywantyourhelp.blogspot.com/                       
Ο μηχανισμός αναζήτησης του Google που έβαλε ο Σήφης δουλεύει πλέον πολύ καλά.            
Το Google έχει πάρει σχεδόν όλες τις σελίδες από το http://www.disabled.gr/ και από το http://news.disabled.gr/ και τώρα πλέον κάθε αναζήτηση μπορεί να βγάλει ένα θησαυρό γνώσεων και εξειδικευμένης πληροφόρησης για την παραπληγία, την τετραπληγία, τις κακώσεις νωτιαίου μυελού και την σκλήρυνση κατά πλάκας.                
Ο αναγνώστης του http://www.disabled.gr/ και του http://news.disabled.gr/ έχει τη δυνατότητα να κάνει αναζήτηση στη μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη για την αναπηρία που υπάρχει σήμερα στον κόσμο.             
Με όλες αυτές τις «μεταρρυθμίσεις» που γίνονται ή προσπαθούν να γίνουν στις κοινωνικές ασφαλίσεις, στη νομοθεσία και στη δημόσια διοίκηση, το http://news.disabled.gr/ καθημερινά γεμίζει από ειδήσεις.               
Περισσότερες από 50 νέες ειδήσεις καταχωρούνται καθημερινά.               
Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να διαβάζετε τις θεματικές ενότητες του http://news.disabled.gr/ που βρίσκονται στην αριστερή στήλη.              
Στο http://news.disabled.gr/ μπορείτε να βρείτε αρχείο ειδήσεων από το 2003 μέχρι σήμερα.               
Τα προγράμματα για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ βρίσκονται προ των πυλών.              
Μπορείτε να διαβάσετε τις ειδήσεις και την αρθρογραφία για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο http://news.disabled.gr/?cat=19 που ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες εξελίξεις.                
Ένα πολύ καλό βίντεο με μια ομιλία με θέμα «η διαφήμιση στο διαδίκτυο» του υπευθύνου του Google στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στο http://www.disabled.gr/biz/.                   
Εάν σας ενδιαφέρει η παράλυση, η παραπληγία και τετραπληγία τότε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=34181 θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να διαβάσετε τα εξειδικευμένα κείμενα για την παράλυση, την παραπληγία και την τετραπληγία που βρίσκονται στο Disabled.GR και θα σας φανούν υπερβολικά χρήσιμα.                     
Βγήκε νέος νόμος για τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων http://www.disabled.gr/lib/?p=34171, αλλά δεν περιλαμβάνει τίποτα για την ενοικίαση προσπελάσιμων αυτοκινήτων από πελάτες με αναπηρίες.               
Το υπουργείο υγείας εξέδωσε εγκύκλιο με διευκρινίσεις για την καταβολή χρημάτων στα δημόσια νοσοκομεία και σύμφωνα με την εγκύκλιο οι πολίτες με αναπηρίες απαλλάσσονται από αυτή την υποχρέωση http://www.disabled.gr/lib/?p=34148                      
Ρομποτικός βραχίονας για την υποστήριξη της προσωπικής βοήθειας των τετραπληγικών αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα.                       
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?20264-Ρομποτικός-Βραχίονας-ως-Προσωπικός-Βοηθός-Ανεξάρτητης-Διαβίωσης                         
Τα ελληνικά νοσοκομεία αρνούνται να δώσουν όργανα για μεταμόσχευση http://news.disabled.gr/?p=36199.                             
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα προγράμματα «βοήθεια στο σπίτι» http://news.disabled.gr/?p=36139 να τα καταφέρουν όμως να πραγματοποιήσουν το στόχο τους που είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που τους χρειάζονται;                      
Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης πρόκειται να επεκταθεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία http://news.disabled.gr/?p=35978 και ας ελπίσουμε να γλιτώσουμε από την ταλαιπωρία..                 
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: