Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τα «ασημικά» σε... slow track - Κυβερνητικοί ελιγμοί μετά τη θύελλα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                            
«Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της»                           
Κατηγορηµατική δήλωση του Γιώργου                                        
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ                                    
Σε νέους ελιγµούς προχώρησε η κυβέρνηση στο θέµα της αξιοποίησης δηµόσιας περιουσίας, µπροστά στη θύελλα που προκάλεσε η απαίτηση της τρόικας για πώλησητων «ασηµικών» προκειµένου να βρεθούν 50 δισ. ευρώ.                     
Παράλληλα στέλνει πολυσήµαντο µήνυµα µε πολλούς αποδέκτες, πλην φυσικά του αυτονόητου προς την ίδια την τρόικα,ότι «η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της» – όπως δήλωσε χθες δηµόσια ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.                           
Σε µια βαρυσήµαντη παρέµβασή του, την πρώτη µετά τα γεγονότα της περασµένης Παρασκευής,ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότιη κυβέρνηση θα φέρει σύντοµα στη Βουλή νοµοσχέδιο µε το οποίο θα απαγορεύεται η µεταβίβαση ή η εκποίηση δηµόσιας γης και παράλληλα θα συµπεριλάβει τη σχετική ρύθµιση στην επόµενη αναθεώρηση του Συντάγµατος ώστε και συνταγµατικά να επισφραγιστεί ηαπαγόρευση της εκποίησης.                              
Πρόσθεσεπάντως ότι µε την ίδια ρύθµιση θα παρασχεθεί στη Βουλή το δικαίωµα νααποφασίζει κατά πλειοψηφία τη µεταβίβαση µικρής έκτασης γης, αν προφανώς κρίνεται ότι αυτόεπιβάλλεται για αναπτυξιακούς λόγους.                                            
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: