Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Λιβύη η Κερατέα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                       
Ο πόλεµος της κερατέας                  
Μπουλντόζες κόντρα στα µπλόκα για τον ΧΥΤΥ                   
Σε άµεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του προχωράει η κυβέρνηση, διαµηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασµός                      
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ                      
«Ωρα µηδέν» σηµαίνει για την έναρξη κατασκευής του χώρου απόθεσης απορριµµάτων στην Κερατέα και η κυβέρνηση εµφανίζεται αποφασισµένη να προχωρήσει άµεσα στην υλοποίηση του έργου.                
Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, που επιχειρούν εδώ και περίπου τέσσερις µήνες να µπλοκάρουν µε κάθε µέσο τις εργασίες, είναι πλέον ζήτηµα εβδοµάδων να εγκατασταθεί σε µόνιµη βάση ο εργολάβος.                 
Οι τοπογραφικές µελέτες και οι αρχαιολογικές έρευνες που ήταν απαραίτητο να προηγηθούν, µπαίνουν πλέον στο τελικό στάδιο και σύντοµα θα επιχειρηθεί να γίνει διάνοιξη δρόµων για τη µετακίνηση των απαιτούµενων µηχανηµάτων ώστενα αρχίσουν οι εκσκαφές για τη διαµόρφωση του χώρου.                 
Το µήνυµα από την κυβέρνηση είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασµός, που προβλέπει εκτός από τονχώρο της Φυλής – τον µοναδικό που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο – την κατασκευή άλλων δύο χώρων σε Γραµµατικό και Κερατέα, καθώς και αντίστοιχα εργοστάσια ολοκληρωµένης διαχείρισης απορριµµάτων.                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: