Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Εφάπαξ στο Δημόσιο: Ποιοι το παίρνουν πότε

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                     
Τρία µέτρα - ανάσα για το εφάπαξ στο Δηµόσιο                      
ΡΕΠΟΡΤΆΖ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ                   
Εκκρεµεί η πληρωµή 37.000 αιτήσεων για τα οποία χρειάζονται συνολικά 1,7 δισ. ευρώ και αυτή την περίοδο καταβάλλονται σε όσους είχαν καταθέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του 2009               
Ανάσα στο Ταµείο Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) που χορηγεί το εφάπαξ δίνει η κυβέρνηση, η οποία προωθεί σχέδιο τριών µέτρων προκειµένου να εξευρεθούν οι πόροι για να συνεχιστεί η καταβολή του.                
Το ΤΠΔΥ βουλιάζει στα ελλείµµατα µε αποτέλεσµα το εφάπαξ να βρίσκεται στον αέρα και να υπάρχουν ουρές αναµονής χιλιάδων υποψήφιων συνταξιούχων, που περιµένουν µέχρι και πεντέµισι χρόνια.                 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση του Ταµείου αδυνατεί να προβλέψει πότε θα καταβληθεί το εφάπαξ σε όσους υποβάλλουν φέτος αιτήσεις.           
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από πίνακα που έχει συντάξει το ίδιο το ΤΠΔΥ (παρατίθεται δίπλα) για τις πιθανές ηµεροµηνίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων για εφάπαξ, οι αρµόδιοι δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν εκτίµηση καταβολής του ποσού για όσους έχουν κάνει αίτηση από τον Νοέµβριο του 2010 και µετά.                    
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: