Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Παίδες  ο Σήφης (www.fractal.gr) μόλις μεταμόρφωσε το Disabled.GR και έγινε ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει (κατά την άποψή μου) για τη διαχείριση μεγάλων όγκων άρθρων, ειδήσεων, βιβλίων και νόμων. Πιο συγκεκριμένα:                       - Εδώ και αρκετές ημέρες είχε μεταμορφώσει το http://www.disabled.gr/ αλλά επειδή χρειαζόντουσαν πάρα πολλές αλλαγές μέχρι να το κάνουμε στα μέτρα μας, καθυστερούσαμε μέχρι να γίνουν και τα τελευταία μερεμέτια                    
- Την Κυριακή μεταμόρφωσε και το http://news.disabled.gr/ που είναι καταπληκτικό, αλλά χρειάζομαι χρόνο για να το συνηθίσω. Όταν αλλάζει κάτι στο Disabled.GR παθαίνω νευρικό κλονισμό μέχρι να το συνηθίσω :-)                  
- Το φόρουμ http://www.disabled.gr/forum/ ο Σήφης και ο Γιάννης (ο Οικονόμου ή αλλιώς ο www.antithesis.gr) το έχουν φτιάξει εδώ και πολύ καιρό.              
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει τόσο λειτουργικό φόρουμ από την άποψη της εξωτερικής του εμφάνισης.                    
- Η μηχανή αναζήτησης είχε γίνει εδώ και καιρό από τον Γιάννη Οικονόμου που μας έφτιαξε ένα καταπληκτικό και πάρα πολύ σκληρό εργαλείο αναζήτησης ιδανικό για το σκληρό πυρήνα των αναγνωστών.                 
Χρειάζεται να γίνει ακόμη λίγη δουλίτσα στη σελίδα που βγαίνουν τα αποτελέσματα αλλά αφήνω το Σήφη να ξεκουραστεί για να μην έχει παράπονο και ύστερα το φτιάχνει και αυτό.                
Πάντως η μηχανή δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ καλά.                   
- Το newsletter θεωρητικά παραμένει το ίδιο αν και ο Γιάννης ο Οικονόμου έχει πάρει καινούργιο script που ακόμη δεν έχω μάθει πώς δουλεύει.               
Πάντως το προηγούμενο script που τρέχει το newsletter εξακολουθεί και είναι πάρα πολύ καλό και μας κάνει τη δουλειά μας.                
Το 79ο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει βγει και είναι διαθέσιμο για online ανάγνωση. Και αυτό το τεύχος έχει 132 σελίδες γεμάτες χρώμα και υποστηρικτική ύλη.              
Δεν σας δίνω την ακριβή διεύθυνση επειδή θα ήθελα να το βρείτε μόνοι σας.                 
Εάν δεν το βρείτε τότε το Disabled.GR δεν θα είναι τόσο εύχρηστο όσο θα ήθελα και σε αυτή την περίπτωση σας παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε για να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές.             
Το http://www.disabled.gr/ δεν αρκεί να είναι μόνο απολύτως προσπελάσιμο.              
Πρέπει να είναι και εύχρηστο.               
Τα βασικά τμήματα του Disabled.GR βρίσκονται στην μαύρη μπάρα στην κορυφή                  
Πιο κάτω βρίσκονται τα μενού και οι κατηγορίες των θεματικών ενοτήτων επειδή κάτω από το http://www.disabled.gr/ και από το http://news.disabled.gr/ υπάρχουν χιλιάδες κείμενα που είναι ταξινομημένα ανά θεματική κατηγορία μετά πιο πρόσφατα κείμενα επάνω στη σειρά εμφάνισης.            
Εάν συναντήσετε τα οποιαδήποτε προβλήματα θα ήθελα να μου τα πείτε. Θέλω οπωσδήποτε το Disabled.GR να είναι απολύτως εύχρηστο και να μπορεί να διαβαστεί ακόμη και από ανθρώπους με κάποιες αναγνωστικές ή μαθησιακές δυσκολίες.                 
Φαίνεται πως είναι η εποχή που σε όλα τα κράτη οι κοινωνικές δαπάνες δοκιμάζονται.             
Σε αυτή την εποχή και τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για να κάνει μια περικοπή της προκοπής, στην Αυστραλία η πρωθυπουργός προωθεί αλλαγές που φαίνονται από το http://www.disabled.gr/lib/?p=38285 και πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε για να καταλάβετε όλα αυτά που γίνονται στους άλλους πολιτισμούς και στην Ελλάδα δεν μπορούν να χωρέσουν στο νου μας.                   
Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση για ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά τη χρήση βλαστοκυττάρων για την αναγέννηση των χόνδρων στη σπονδυλική στήλη μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/?p=39514                     
Οι όροι συνταξιοδότησης των γονέων ΑμεΑ αλλάζουν http://news.disabled.gr/?p=39505                  
Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου για το ελληνικό «κοινωνικό» κράτος στο http://news.disabled.gr/?p=39491                    
Ο δήμος Αθηναίων φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά τις αντικοινωνικές συμπεριφορές και προστατεύει τις ράμπες http://news.disabled.gr/?p=39536                  
Τις υπόλοιπες ειδήσεις από την επικαιρότητα μπορείτε να τις διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά.                   
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: