Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μια ημέρα χωρίς Αλάτι

Με τρεις παιδαγωγούς της «Μπίλλειας Στέγης» και δύο Σέφ των Παιδικών Σταθμών του, ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Μια ημέρα χωρίς Αλάτι» στην πλατεία Αριστοτέλους .                   
Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011, από τις 10 το πρωί έως τις 14.30μ.μ. σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική Γ.Ν.Θ. «Γ. Γεννηματάς» και την Ακαδημία Προσχολικής Αγωγής.               
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται για μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, να ενημερώνονται για τη χρήση του αλατιού, να παίρνουν ιδέες για τη μαγειρική και να ακούν προτάσεις για σωματική άσκηση.                
Στον ίδιο χώρο οι παιδαγωγοί του Δήμου θα στήσουν στο δικό τους στάντ, όπου μέσα από διάφορες εικαστικές δραστηριότητες θα παροτρύνουν τους πολίτες να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ελαττώνοντας κατά πολύ ή αφαιρώντας το αλάτι από τη μαγειρική τους. Παράλληλα και οι Σεφ θα παρέχουν συμβουλές για τη χρήση βοτάνων και καρυκευμάτων που αντικαθιστούν το αλάτι, πείθοντας το κοινό ότι μπορεί ...και χωρίς τη χρήση του.                      
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από διάφορα δρώμενα με παιδιά και μεγάλους αλλά και με πολύ μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: