Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κατασκηνωτικά προγράμματα στην Καλαμαριά

Ένα σύνολο από κατασκηνωτικά προγράμματα και ημερήσιες εκδρομές με αρκετούς προορισμούς έχει δρομολογήσει για το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Καλαμαριάς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους θα συμμετάσχουν να ταξιδέψουν, να χαρούν και να απολαύσουν τη θάλασσα.                       
Οι ημερήσιες εκδρομές που, έχουν ως προορισμό τις παραλίες Ψακούδια, Ποτίδαια και Νέα Πλάγια, χωρίζονται σε 3 περιόδους, των πέντε εργάσιμων ημερών.                         
Κάθε εισιτήριο αντιστοιχεί σε μία περίοδο με συμβολικό κόστος 5 €.                 
Οι περίοδοι είναι:                     
- Δευτέρα 4 Ιουλίου ως και Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011                     
- Δευτέρα 11 Ιουλίου ως και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011                        
- Δευτέρα 18 Ιουλίου ως και Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011.                   
Τα εισιτήρια βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων, από το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου 2011, στο κτίριο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων (Καραμαούνα 1- πλατεία Σκρά).                  
Εξάλλου αρχίζει τον επόμενο μήνα το δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της Καλαμαριάς, που τελείωσαν φέτος την 6η τάξη. ΄Ηδη τα παιδιά έχουν παραλάβει το φάκελο μαζί με το απολυτήριο τους, που αντιστοιχεί σε μία κατασκηνωτική περίοδο, στη Μεταμόρφωση της Χαλκιδικής.                     
Την εμπειρία όμως της οικολογικής περιπέτειας στα δάση του όρους Μπέλες και στο χωριό Κερκίνη δίπλα στην ομώνυμη λίμνη, στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του «Οικοπεριηγητή», θα ζήσουν 10 μαθητές από τα γυμνάσια της Καλαμαριάς ηλικίας από 11 έως 15 ετών, την περίοδο από 1-9 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει η ΧΑΝ Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Δήμο και δική του δαπάνη.                     
Επίσης ογδόντα και πλέον άτομα με αναπηρίες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, απολαμβάνοντας το κολύμπι, το παιχνίδι, ενώ θα αναπτύξουν διάφορες άλλες δραστηριότητες, θα δημιουργήσουν φιλίες, υπό την καθημερινή παρουσία του Δήμου.                         
Τέλος ένα επταήμερο θερινών διακοπών θα απολαύσουν στις όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής και τα μέλη του ΚΑΠΗ τον φετινό Αύγουστο στο πλαίσιο του δωρεάν κατασκηνωτικού προγράμματος που προσφέρει ο Δήμος.                         
Τα 500 περίπου μέλη θα ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, θα χαλαρώσουν, θα ξεκουραστούν, θα χαρούν και θα απολαύσουν τα θαλασσινά μπάνια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: