Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής δημοκρατίας Κώστας Παπακώστας και ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης.                     
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:                  
Στις 10.00 π.μ. θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και δέηση για τους αγνοούμενους Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους στον μητροπολιτικό ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς.                   
Στις 11.00 π.μ. θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ήρωα Κυριάκου Μάτση, στην ομώνυμη πλατεία στη Νέα Κρήνη.                   
Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον ιερό ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική περιποίηση του Άλσους των Αγνοουμένων»                
Στις 9.00 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία του Κύπριου υπουργού Κώστα Παπακώστα, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και της Αδελφότητας Κρωμναίων Καλαμαριάς.                        
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.                          
Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: