Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Υ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με επιτυχία διεξήχθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου την Τετάρτη 29/6 άσκηση ετοιμότητας υπό «πραγματικές» συνθήκες!                         
Η άσκηση έλαβε χώρα στις παιδικές κατασκηνώσεις ΚΑΛΥΒΑ στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, και σκοπός της ήταν η αξιολόγηση τόσο της ετοιμότητας – επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων, όσο και των μέτρων πυροπροστασίας αλλά και δυνατοτήτων εκκένωσης της παιδικής κατασκήνωσης σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος.             
Το «σενάριο» της άσκησης προέβλεπε πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της κατασκήνωσης σε χορτολιβαδικη και δασική έκταση η οποία λόγο καιρικών συνθηκών απείλησε την παιδική κατασκήνωση η οποία και εκκενώθηκε από τα παιδιά και από όλο το προσωπικό της.                    
Εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε από κλιμάκιο αξιωματικών ο χρόνος προσέλευσης των δυνάμεων, ο χρόνος ετοιμασίας (εγκαταστάσεις) έναρξης προσβολής της φωτιάς ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων, ο τρόπος και ο χρόνος εκκένωσης της κατασκήνωσης και συγκέντρωσης των παιδιών στα προκαθορισμένα από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης σημεία.                   
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διοικητή, τους Αξιωματικούς, και στο προσωπικό της Π.Υ Πολυγύρου, γιατί αν αναλογιστούμε τις «ιδιαιτερότητες» και δυσκολίες που παρουσιάζει η Χαλκιδική σαν Νομός ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το καλοκαίρι, μόνο με ΘΕΛΗΣΗ και συνεχή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αποφεύγονται τα χειρότερα και, λέω ότι πρέπει να τους συγχαρούμε όλους αυτούς, όχι απλά για την επιτυχία της άσκησης, αλλά γιατί εκπαιδεύονται διαρκώς, διαθέτουν τη ΘΕΛΗΣΗ μα πάνω απ’ όλα διαθέτουν ΦΙΛΟΤΙΜΟ, (όπως όλοι άλλωστε στο σώμα) τον καλύτερο και πιο σταθερό «σύντροφο» στα δύσκολα.                        
Βασίλης Τσούγκαρης                             
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: