Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Παρά θιν' αλός 2011


21 ΧΡΟΝΙΑ «ΠΑΡΑ ΘΙΝ' ΑΛΟΣ»
Με αναβαθμισμένους, ποιοτικά και ποσοτικά, τους δύο βασικούς πυλώνες του, τον μουσικό με τα «Ανοιχτά Παράθυρα 'Σταύρος Κουγιουμτζής'» και τον εικαστικό με το «Πεδίο Δράσης Κόδρα», αλλά και με σημαντικές καινοτομίες διοργανώνεται για 21η συνεχή χρονιά το «Παρά θιν' αλός», το μεγαλύτερο μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ της Βόρειας Ελλάδας.
Η μουσική ενότητα της φετινής διοργάνωσης, τα «Ανοιχτά Παράθυρα ‘Σταύρος Κουγιουμτζής'», περιλαμβάνει δώδεκα συναυλίες - μουσικά δρώμενα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων, καθώς και νέων δημιουργών.
Το εικαστικό φεστιβάλ, το «Πεδίο Δράσης Κόδρα», εκτός από το καθιερωμένο, στιβαρό εκθεσιακό πρόγραμμά του, ενσωματώνει και ένα πλήθος από παράλληλες δράσεις, επιχειρώντας ένα διπλό άνοιγμα, προς την πόλη αλλά και προς άλλες μορφές τέχνης.
Πέραν αυτών, στο φετινό «Παρά θιν' αλός» εισάγονται και ορισμένες καινοτομίες.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού διοργανώνεται συνέδριο, τριήμερης διάρκειας υπό τον γενικό τίτλο «Τέχνη, Αισθητική, Πολιτική» το οποίο φέτος θα διερευνήσει την «Τέχνη εν μέσω οικονομικής και αισθητικής κρίσης».
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι δημιουργοί από ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα διοργανωθούν τέσσερα καλλιτεχνικά εργαστήρια.
Επίσης για πρώτη φορά οι δύο βασικές συνιστώσες του «Παρά θιν' αλός», τα «Ανοιχτά Παράθυρα» και το «Πεδίο Δράσης Κόδρα» συνεργάζονται για να παραγάγουν ένα κοινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνομιλίας ανάμεσα στη μουσική και στα εικαστικά.
Τέλος, για πρώτη φορά το «Παρά θιν' αλός» συναντάται με τα «Δημήτρια» μέσω του μνημειακού Musicircus του John Cage, το οποίο θα παρουσιαστεί στο χώρο του νέου κτηρίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 12 Σεπτεμβρίου.
Η εκδήλωση η οποία σηματοδοτεί τη λήξη του «Παρά θιν' αλός» και την έναρξη των 46ων «Δημητρίων», συμβολίζει και την πολιτική βούληση των δήμων Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δια των αντιδημαρχιών Πολιτισμού επιδιώκουν τη στενότερη συνεργασία των φορέων πολιτισμού της πόλης με στόχο να παραγάγουν μια κοινή καλλιτεχνική, δημόσια πρόταση.
Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Η ώρα έναρξης των συναυλιών είναι στις 9 το βράδυ. Εξαιρούνται οι συναυλίες: The Rok ‘n' Rolla Band και A kapela (3/9, στις 19:30), Ross Daly (6/9, στις 21:30), Ελληνική Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων (7/9, 22:00).
Για τις συναυλίες του Ross Daly και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο).
Για τις συναυλίες της Μαρίας Θωίδου και των Plaza ensemble το εισιτήριο έχει οριστεί στα 5 ευρώ. Σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

● Κομνηνών 60, πεζόδρομος Καλαμαριάς, τηλ: 2313 314570
● ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: