Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αναχώρησαν τα ΑΜΕΑ για καλοκαιρινές διακοπές

Ογδόντα δύο συνολικά άτομα με αναπηρίες αναχώρησαν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 11 το πρωί για τις κατασκηνώσεις «ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ» που βρίσκονται στο Ορφάνι του νομού Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος που πραγματοποιεί με ιδιαίτερη ευαισθησία η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής- Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δεν έγινε καμμιά περικοπή στη δράση αυτή.                             
Από νωρίς το πρωί τα παιδιά ιδιαίτερα χαρούμενα, με τον αυθορμητισμό της πρώτης νιότης μαζί με τις αποσκευές τους και συνοδευόμενα από τους γονείς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο αναχώρησης, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα (στο χώρο που δίνονται οι συναυλίες) .                        
Γύρω στις έντεκα επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία μαζί με τους εκπαιδευμένους συνοδούς και ξεκίνησαν το ταξίδι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.                               
Εκεί τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες απολαμβάνοντας το κολύμπι στη θάλασσα και την πισίνα, το παιχνίδι, θα αναπτύξουν διάφορες άλλες δραστηριότητες, θα δημιουργήσουν φιλίες, ενώ η παρουσία του Δήμου θα είναι καθημερινή.                           
Παράλληλα επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές αλλά και γιατρό καθώς επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό θα παρακολουθεί όλο το 24ωρο τα παιδιά στη διάρκεια της θερινής τους απόδρασης.                           
Η κατασκηνωτική αυτή περίοδος που οργανώνει ο Δήμος εδώ και αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί, δίνει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να ξεφύγουν από το οικογενειακό περιβάλλον για κάποιο διάστημα, να αυτονομηθούν κατά κάποιο τρόπο, να ζήσουν δύο εβδομάδες με φίλους, να αναπτύξουν συνεργασίες με συνοδούς και άλλα παιδιά και να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους.                              
Έχουν πλάι τους ανθρώπους με μεράκι και αγάπη προς αυτά, με ήθος και σεβασμό προς την προσωπικότητά τους, που θα τους βοηθούν σε κάθε προσπάθειά τους.                               
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι την Κυριακή 28 Αυγούστου είναι η ημέρα του επισκεπτηρίου των Γονέων.                                    
Οι κατασκηνωτικές θα ολοκληρώσουν τις διακοπές τους στις 5 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: