Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η Εφορία προειδοποιεί και απειλεί

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                   
Τελεσίγραφο για ληξιπρόθεσμα                                                
Με κατασχέσεις και Αυτόφωρο απειλεί η Εφορία 900.000 φορολογουμένους που χρωστούν                                     
Ρεπορτάζ: Ελενα Λάσκαρη                                              
Προθεσμία δεκαπέντε ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη 41 δισ. ευρώ προειδοποιώντας ότι, αν στο μεσοδιάστημα δεν ρυθμιστούν οι οφειλές, από τον Σεπτέμβριο επιστρατεύονται κατασχέσεις για τους οφειλέτες μικροποσών και Αυτόφωρο για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ.                                   
Στα ραβασάκια της Εφορίας που άρχισαν να φτάνουν ακόμα και σε όσους χρωστούν ποσά της τάξεως των 500 ευρώ, κατ' εφαρμογήν της εγκυκλίου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη, οι διατυπώσεις είναι τυπικές και οι απειλές εύσχημες. «Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις μας για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από τον νόμο.                                      
Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο, πριν από κάθε ενέργειά μας προς αυτήν την κατεύθυνση, να σας καλέσουμε και πάλι για την τακτοποίηση των παρακάτω οφειλών σας μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής                                        
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: