Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΖΥΓΩΤΕΣ ΔΙΔΥΜΟΙ
ΟΙ ‘ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ Ή ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Μέσα στα πολλά που έχουν γίνει τελευταία πολύ έντονα, σε μεγάλες χώρες που έχουν τόσο και τα άτομα, τους ασθενείς δηλαδή, αλλά και τα τεχνικά μέσα, γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί κάποια αιτία σε ότι αφορά αυτό το τρίγωνο.
Δηλαδή, ανοσοποιητικό σύστημα, σκλήρυνση κατά πλάκας, γενετική.
Ένα από τα πλέον σοβαρά πειράματα που έγιναν στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν και η προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τυχόν γονίδια υπεύθυνα για την εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε μονοζυγώτες διδύμους.
Δηλαδή, πρόκειται για εκείνους τους διδύμους, που είναι πλέον ταυτόσημοι και έχουν σχεδόν το ίδιο γενετικό δένδρο και ταυτόσημο γονιδίωμα.
Δηλαδή, πρόκειται για εκείνους τους διδύμους, που είναι πλέον ταυτόσημοι και έχουν σχεδόν το ίδιο γενετικό δένδρο και ταυτόσημο γονιδίωμα.
Και εκεί ακόμη οι προσπάθειες αποδείχτηκαν άκαρπες. Ακόμη, στις συγκρίσεις που έγιναν σε περίπτωση που υπήρχαν στοιχεία γενετικής προέλευσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας στον έναν, δεν πιστοποιήθηκαν να υπάρχουν και στον άλλον.
Αυτό, δίνει την αφορμή, να σκεφτούμε ότι πέρα από το γενετικό παράγοντα που «μπορεί» να υπάρχει κα μια γενετική προδιάθεση που «μπορεί» να υφίσταται, παίζουν σαφή ρόλο εξωγενείς ή επιγενετικοί παράγοντες για την εμφάνιση της νόσου. Ή για να το πούμε αλλιώς, υπάρχει ακόμη χρόνος, πολύς, προκειμένου να ανακαλυφθεί η ακριβής αιτία της νόσου και έτσι με σιγουριά να μπορεί κανείς να πει για την μία ή την άλλη θεραπεία ή ακόμη περισσότερο, να κρίνει την αποτελεσματικότητα κάποιου φαρμάκου-«μοντέλου» που κάθε τόσο εμφανίζεται στον τύπο σαν νέο ελιξίριο για τη νόσο.
Μέχρι τότε, η εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε ασθενή φαίνεται να είναι η μόνη οδός.
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ «ΚΛΕΙΣΤΩΝ» ΦΛΕΒΩΝ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΧΡΟΝΙΑ « ΕΓΚΕΦΑΛΟΝΩΤΙΑΙΑ ΦΛΕΒΩΔΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ» ΉΡΘΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΈΜΠΝΕΥΣΗ ΣΑΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΠΑΟΛΟ ΖΑΜΠΟΝΙ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ «ΈΠΡΕΠΕ» ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.
Η κακή κυκλοφορία του αίματος στην βάση του κρανίου, αποτελούσε την αιτία για όλα τα δεινά και για όλες τις συμπτωματολογίες που παρουσίαζε η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σαν θεραπεία πρότεινε την διάνοιξη με την διαδικασία των υπερήχων, των ανάλογων φλεβών στη βάση του κρανίου, προκειμένου να υπάρξει μια βελτίωση της συμπτωματολογίας της νόσου.
Πάρα πολλοί ασθενείς, ακολούθησαν την υπόδειξη αυτή, και σε διάφορα κέντρα υπέστησαν τόσο την διαδικασία της διάγνωσης όσο και την μετέπειτα της μη χειρουργικής, ευτυχώς, και ανώδυνης επέμβασης.
Η εμπειρία μέχρι στιγμής, τουλάχιστον από το δικό μας ινστιτούτο, έδειξε ότι τα αποτελέσματα ήταν τελείως ασήμαντα έως ανύπαρκτα. Δεν πιστοποιήθηκε καμία βελτίωση ή διαφορά, τουλάχιστον για τους ασθενείς που εμείς ξέραμε, και είχαμε εξετάσει και νευροφυσιολογικά ,διεξοδικά, πριν και μετά την εφαρμοσμένη θεραπευτική αγωγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου