Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο δήμο Καλαμαριάς                                       
Η δωρεάν εφαρμογή του Προγράμματος Προληπτικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αρχίζει στην Καλαμαριά, αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 6-8 μ.μ.
Συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της πρόληψης και της προαγωγής υγείας, υλοποιεί την προληπτική κυτταρολογική εξέταση για την ανίχνευση του καρκίνου, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να υποβληθούν δωρεάν σε test pap. Στόχος του Προγράμματος είναι η προαγωγή και προστασία της υγείας των δημοτών, με γνώμονα την ανάπτυξη πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες.                                        
Η εξέταση θα γίνεται 2 φορές το μήνα, ημέρα Τετάρτη και ώρες 6-8 μ.μ. στο Δημοτικό Ιατρείο (Ι.Παπανικόλα 18), κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2313-314-500 με προτεραιότητα στις ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες.                                       
Σημαντική επίσης είναι η εθελοντική προσφορά των μελών της Επιστημονικής Εταιρείας Μαιών «Μαίευση», η ιατρική συνεισφορά του κυτταρολογικού Εργαστηρίου και πολύ καθοριστική η συμβολή του Διοικητού του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Χριστιανόπουλου.                                    
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ότι αφορά το πρόβλημα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.                             
Είναι ο 2ος συχνότερος καρκίνος σε γυναίκες.                                    
Είναι η 3η αιτία θανάτου στις γυναίκες.                                      
Κάθε χρόνο 34.000 νέα περιστατικά διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη και 580 στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο 240 Ελληνίδες, χάνουν τη μάχη με τη ζωή.                                               
Ρυθμίζονται οι οφειλές στο Δήμο Καλαμαριάς                              
Την ευνοϊκή ρύθμιση χρεών των οφειλετών του, αποφάσισε ο Δήμος Καλαμαριάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 5/9/2011.                         
Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι οφειλές που προκύπτουν από πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών, όπως άλλωστε ορίζει το άρθρο 54 του Ν. 3979/2011.                          
Η καταβολή των οφειλών θα γίνεται: α) Εφάπαξ για οφειλές έως 300,00 € και β) σε δόσεις με ανώτατο όριο τις είκοσι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η καθεμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150,00 € .                                      
Πάντως η μη καταβολή δύο δόσεων θα συνεπάγεται και την απώλεια της ρύθμισης.                              
Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση προϋποθέτει ο οφειλέτης να υποβάλλει αίτηση μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (5-9-2011).Οι οφειλές που ρυθμίζονται είναι όσες γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από την 1ηΣεπτεμβρίου του 2009 έως και τις 16 Ιουνίου του 2011, καθώς επίσης και όσες είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση με το άρθρο 66του Ν. 3801/2009 και όσες είχαν έτυχαν διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής με το άρθρο 170 του Ν. 3463/2006 σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις επιμέρους διατάξεις του νόμου.                                          
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2313 314040                              
Ανακοίνωση Μεταναστών                                       
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς κ.Σταύρος Ζαμπέτογλου απευθύνει δημόσια πρόσκληση στην κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμαριάς, όπως προσέλθουν την Κυριακή 2/10/2011 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται την οδό Καραμαούνα 1, για την εκλογή εκπροσώπων τους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: