Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» παρουσιάζουν και αποκαλύπτουν

Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» παρουσιάζουν και αποκαλύπτουν                                                                            
Σε αυτές τις υπερβολικά κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας τα «Επίκαιρα» συνεχίζουν τις αποκαλύψεις και παρουσιάζουν τις κρυφές πτυχές όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό.                                          
Στο τεύχος 106, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 τα «Επίκαιρα» παρουσιάζουν την «Εθνική απαίτηση για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».                         
Το άρθρο του Παντελή Ζήλου καταδεικνύει με τον πιο απερίφραστο τρόπο ότι «μας δανείζουν με αυτά που μας χρωστάνε.                                   
Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δις ευρώ, αλλά, με διάφορα προσχήματα, ποτέ δεν συναίνεσε στην αποπληρωμή των αποζημιώσεων».                               
Επίσης, ο οικονομολόγος Σπύρος Ρεπούσης παρουσιάζει το ιστορικό της σύναψης του αναγκαστικού κατοχικό δάνειο της Ελλάδος στους Ναζί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.                               
Όπως ομολόγησε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Γ' Ράιχ, Φουνκ, σε άρθρο του, η Ελλάδα «δοκίμασε τα δεινά του πολέμου και υπέστη τις συνέπειές του όπως ίσως καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης».                                    
Διαβάστε ακόμη:                                      
- Το άρθρο των Νόνης Καραγιάννης και Λάμπρου Καλαρρύτη με τίτλο «Καληνύχτα και «καλή τύχη» που παρουσιάζει το εξαιρετικά ρευστό το πολιτικό τοπίο για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας μετά την απόφαση στις Βρυξέλλες και όλες τις εναλλακτικές λύσεις.                                  
- Το άρθρο του Ανδρέα Αθανασίου με τίτλο «Απόφαση – Απόδραση» για τον «Πυρετό της επόμενης ημέρας». Ξαναζεσταίνονται τα παλιά σενάρια. Κανένα από όλα τα σενάρια δεν βρίσκει ευρύτερη απήχηση και τίποτε δεν θεωρείται ικανό να αποτρέψει τη μόνη καθαρή λύση, που είναι οι εκλογές.                                  
- Τα αποκαλυπτικά, μέσω εγγράφων, άρθρα του Κώστα Χαρδαβέλλα για τα παιχνίδια των ΗΠΑ στη Μακεδονία και τις περιουσιακές απαιτήσεις των Σκοπιανών στη Μακεδονία.                                  
- Την πρόβλεψη για λιτότητα τουλάχιστον έως το 2021. Ο Σωτήρης Νίκας αναλύει την έκθεση της τρόικας και τις επαναλαμβανόμενες ανεδαφικές προβλέψεις της.                                   
- «Την σκευωρία του Βατοπαιδίου» . Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις υπόγειες μεθοδεύσεις για να εμφανιστεί η υπόθεση της Μονής ως «γαλάζιο σκάνδαλο» στο άρθρο των Σπύρου Τρίψα, Γιάννη Κορωναίου και Γιώργου Φιλιππάκη.                                  
- «Μέρκελ και Σαρκοζί μαλώνανε σε… ξένο αχυρώνα». Ο Λεωνίδας Βατικιώτης παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο σύμφωνα με το οποίο Το de facto γαλλο-γερμανικό διευθυντήριο αποφασίζει ότι η δημοσιονομική διαχείριση πρέπει να περάσει απευθείας σε Γερμανούς τεχνοκράτες.                                 
- Την άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική συνέντευξη του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη στο Νίκο Νικόλιζα. Ο κ. Βαλαωρίτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η ατιμωρησία των πολιτικών είναι η πηγή του κακού…».                                
- Την αποκαλυπτική συνέντευξη του μεταρρυθμιστή της Βραζιλίας, πρώην προέδρου Λούλα Ντα Σίλβα στον Αργύρη Παναγόπουλο. Ο Λούλα εξηγεί ότι δεν είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για όλη αυτή την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: