Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Νέες Κυκλοφορίες | Ιανουάριος 2012


Συγκαταλέγεται μάλιστα ανάμεσα στις 50 πρώτες εταιρείες της χώρας με την πιο ταχεία ανάπτυξη, σύμφωνα με το περιοδικό FORTUNE, έκδοση της 24ης/12/2011.
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με γνώμονα το ότι οφείλουμε να επιστρέφουμε μέρος των κερδών μας στο κοινωνικό σύνολο, μέσα στο 2011 συγκεντρώθηκαν 200.000 €, για «καλό σκοπό», καθώς από την πώληση κάθε αντιτύπου τίτλου των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, 0,10 € διατέθηκαν σε κοινωφελείς σκοπούς.
Όλοι εμείς στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ αναλαμβάνουμε επιπλέον πρωτοβουλίες ωθούμενοι από την ευαισθητοποίησή μας σε περιβαλλοντικά θέματα.
Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ για την παραγωγή των βιβλίων μας χρησιμοποιούμε χαρτί ελεύθερο χημικών ουσιών. Τα παιδικά βιβλία μας, επίσης, τυπώνονται σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί.
Με μεγάλη υπερηφάνεια παρακολουθήσαμε τη βράβευση του βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ με το Prix Mediterranee Etranger και με το Διεθνές βραβείο Καβάφη, ενώ, σε διεθνές επίπεδο, η ΑΜΝΗΣΙΑ του Στιβ Γουάτσον σάρωσε όλα τα βραβεία.
Το μεγαλύτερο λογοτεχνικό γεγονός της χρονιάς 2011, ωστόσο, ήταν η ένταξη του Ουμπέρτο Έκο στο δυναμικό των συγγραφέων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ενώ μέσα στο 2012 αξίζει να ανακοινώσουμε ότι θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία του Χαρούκι Μουρακάμι.
Τον διεθνή προσανατολισμό της εταιρείας ενισχύει και η απόφαση των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ να επεκταθούν στην πολλά υποσχόμενη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Τουρκίας, αφού ήδη ιδρύθηκε ανώνυμη εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη και μέσα στο 2012 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα βιβλία στα τουρκικά.
Από τουρκικό εκδοτικό οίκο θα κυκλοφορήσει στην Τουρκία ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ της Σοφίας Βόικου, ενώ στην Αλβανία θα κυκλοφορήσουν μέσα στη νέα χρονιά τα βιβλία ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ του Τηλέμαχου Κώτσια, και ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ της Λένας Μαντά!
Τέλος, στα αραβικά μεταφράζεται το ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ της Πέρσας Κουμούτση από τον Εθνικό Οργανισμό Μετάφρασης της Αιγύπτου.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στις Εκδόσεις μας και για τη συνεισφορά σας στο έργο μας, και σας υποσχόμαστε να παραμείνουμε εσείς κι εμείς πάντα σε επαφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: