Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Ανοιχτή Συζήτηση Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Πολιτιστικές Αναγνώσεις
Συγγραφέας: Λαοκράτης Βάσσης
Σελίδες: 237
ISBN: 978-960-6748-99-8
Η «Ανοιχτή Συζήτηση» θέτει στο επίκεντρό της, υπό τη βαριά σκιά της Τροϊκανής Αρμοστείας, την πολιτιστική διάσταση (ηθική, πνευματική, αξιακή, ταυτοτική) της μεταπολιτευτικής μας χρεοκοπίας, με εδραία την πεποίθηση πως τα βαθύτερα αίτια των οδυνηρά βιούμενων αδιεξόδων μας είναι πρωτίστως πολιτιστικά.
Πρόκειται για εναγώνια αναζήτηση του πολιτιστικού μας δρόμου (βασικές συντεταγμένες πολιτικής πολιτισμού) ως προαπαιτούμενου για τη σηματοδότηση μιας αναθεμελιωτικής, ανορθωτικής και αναγεννητικής στρατηγικής διεξόδου σε ξέφωτο εθνικής αξιοπρέπειας, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο τούτη την εφιαλτικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας.
Δείτε σχετικά βίντεο
Ο Λαοκράτης Βάσσης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης τον Μάρτιο του 1945.
Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).
Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ, επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».
Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και Διευθυντής Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ (Βάρη Αττικής).
Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων:
Διαδρομή (Πολιτικά Κείμενα) 1985-1991, Εκδόσεις GUTENBERG, Αθήνα 1992.
Δεκατρείς ενότητες σύγχρονου προβληματισμού, Εκδόσεις ΔΩΡΙΚΟΣ, Αθήνα 1998.
Το Κυπριακό Ζήτημα: Ανάγκη μιας νέας πολιτικής (με τους Θ.Χ. Στοφορόπουλο, Α. Μακρυδημήτρη και Κ. Γουλιάμο), Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, Αθήνα 2002.
Πολιτιστικά και άλλα, Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, Αθήνα 2004.
Ανοιχτή Συζήτηση: Μεταπολίτευση, Πα.Σο.Κ, Αριστερά, Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, Αθήνα 2005.
Σάκης Καράγιωργας: Αναφορά στη ζωή και το έργο του (με τους Φ. Πάκο, Ν. Πετραλιά και Ν. Κωνσταντόπουλο), Έκδοση ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, Αθήνα 2006.
Αναζητήσεις πολιτιστικής πολιτικής, Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, Αθήνα 2008.
Κριτική και πολιτική περιδιάβαση, Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, Αθήνα 2008.
Άρθρα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως Αυγή, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Αντί, Άρδην, Το Παρόν.
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε Ημερίδες και Συνέδρια για θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: