Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 αλλά οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι αντιφατικές.                               
Το πρώτο πρόβλημα είναι πως οι γιατροί βρίσκονται σε απεργία όλες αυτές τις προηγούμενες ημέρες του Ιανουαρίου.                          
Την Παρασκευή σε ορισμένα ΙΚΑ μας ανέφεραν πως κάποιοι γιατροί εργάστηκαν και εξέδωσαν συνταγές.                          
Το παράδοξο είναι όμως πως στο Μαρούσι εξακολουθούν και εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές. Άγνωστο πώς το περιεχόμενο των συνταγών θα βρεθεί στο ΕΟΠΥΥ που υποτίθεται πως έχει «ηλεκτρονικό» συνταγολόγιο.                             
Από τηλεφωνήματα έχουμε μάθει πώς υπάρχουν προβλήματα στη χορήγηση Ιντερφερόνης και αντίστοιχων σκευασμάτων στους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας.                              
Τα προβλήματα έχουν αναφερθεί και από μεγάλες πόλεις αλλά και από τις μικρότερες. κάποιοι ασφαλισμένοι με παραπληγίες και με τετραπληγίες έχουν διαπιστώσει καθυστερήσεις στις πληρωμές των καθετήρων και των πεοκαλυπτρών που έχουν προμηθευτεί από το Ι.Κ.Α. και αυτές οι καθυστερήσεις φαίνονται να είναι δύο μηνών.                               
Επειδή με τον κακό χαμό που συμβαίνει ο μόνος τρόπος αξιόπιστης επικοινωνίας είμαστε εμείς οι ίδιοι κρατήστε μας ενημερωμένους με e-mail στο admin@disabled.gr για να μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας να ενημερώνουμε τους αναγνώστες του http://www.disabled.gr/ και του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.                               
Στο http://www.disabled.gr/ υπάρχει διαθέσιμο το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ για online ανάγνωση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται μαζί με τις φωτογραφίες στη διεύθυνση http://issuu.com/sifis/docs/at83?mode=embed ενώ όλα τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού βρίσκονται διαθέσιμα επίσης για online ανάγνωση στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475                         
Τα νέα κόλπα με τις απογραφές των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων συνεχίζονται.                         
Έτσι Από την 1η Φεβρουάριου όλοι οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων πρέπει να απογραφούν.. Διαβάστε περισσότερα για την απογραφή στο http://www.disabled.gr/lib/?p=42679                             
Στο http://www.disabled.gr/ στην κεντρική του σελίδα θα βρείτε πολλά νέα ενδιαφέροντα κείμενα.                             
Στο http://news.disabled.gr/ όλες οι πρόσφατες ειδήσεις που αφορούν στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες πάντα με έμφαση στους ανθρώπους με παραπληγίες και με τετραπληγίες.                            
Και επειδή οι καιροί έχουν δυσκολέψει στην ψηφιακή κοινότητα στο http://www.disabled.gr/forum/ συγκεντρώνονται δεκάδες έμπειροι χρήστες από όλη την Ελλάδα και συζητούμε λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά και μας αιφνιδιάζουν.                       
Υπάρχει πάρα πολύ υλικό ενημερωτικό και τις περισσότερες φορές αρκετά καλά γραμμένο.                             
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: