Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, όλα δείχνουν πως οδηγούνται στα άκρα.                             
Και αυτό είναι φυσιολογικό για ένα κράτος που έχει αφεθεί στην πορεία της κατάρρευσης εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν εμφανιστεί η τρόικα.                          
Οι αναγνώστες μας αναφέρουν πως υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων σε όλη την Ελλάδα.                              
Η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων ξεκινάει στις 1 Φεβρουάριου και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το πώς θα απογραφούν οι άνθρωποι που βρίσκονται για λόγους υγείας ή επαγγελματικούς στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις από αυτές που έχουν δηλώσει ως κατοικία.                           
Αυτό όμως φαίνεται πως δεν απασχολεί κανέναν μολονότι απασχολεί την ελίτ της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες.                               
Η πληροφόρηση από το μέτωπο του ΕΟΠΥΥ είναι επίσης αντιφατική. Αλλού συνταγογραφούνται τα πάντα με τον παλιό τρόπο και αλλού διαπιστώνονται προβλήματα στην συνταγογράφιση.                     
Προς το παρόν όμως δεν ξέρουμε τι ακριβώς πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ ούτε το πώς πληρώνεται.                         
Οι περικοπές έτσι και αλλιώς ήταν αναμενόμενες και οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια μας ενημέρωναν για αυτές.                                  
Εάν εμείς δεν θέλαμε να καταλάβουμε αυτά που διαβάζαμε και θέλαμε να καταλαβαίνουμε αυτά που θα θέλαμε να γίνουν είναι δικό μας πρόβλημα.                          
Εάν ανατρέξετε στις παλιές ειδήσεις στο http://news.disabled.gr/ όπου υπάρχει αρχείο ειδήσεων από το 2003 μέχρι σήμερα θα διαβάσετε πως εδώ και χρόνια μας είχαν ενημερώσει για το κακό που μας ήρθε.                           
Ήταν πλέον βέβαιο πως κάποια στιγμή ο συσσωρευμένος ανορθολογισμός του συστήματος κοινωνικής υποστήριξης θα έσκαγε.                          
Το http://www.disabled.gr/ και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ εδώ και χρόνια ενημέρωναν για αυτά που έρχονται και τελικά ήρθαν.                          
Τώρα πλέον όμως δεν έχει καμία σημασία. Το κακό έχει έρθει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ο μόνος τρόπος είναι η ορθολογική αντιμετώπιση.                           
Ας αρχίσουμε έστω και με καθυστέρηση να ενημερωνόμαστε με σοβαρότητα:                       
Διευκρινίσεις για την απογραφή των ΑμεΑ που δικαιούνται προνοιακά επιδόματα μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=42948                           
Πληροφορίες για την συνταγογράφηση αναλώσιμων υλικών από το ΕΟΠΥΥ μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=42953                    
Τροποποιήθηκε (πάλι) η υπουργική απόφαση για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. http://www.disabled.gr/lib/?p=42898                              
Διευκρινίσεις για την παροχή ιατρικής περίθαλψης μέσω ΕΟΠΥΥ μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=43004                                 
Χορήγηση λογοθεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ http://www.disabled.gr/lib/?p=43008                           
Προετοιμάζονται νέες περικοπές σε 89 επιδόματα http://news.disabled.gr/?p=43394  και για να πούμε κάτι καλό και υποστηρικτικό:                          
Στο http://www.disabled.gr/ φιλοξενείται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για τις αναπηρίες στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/ και ενδεχομένως να μπορεί να δώσει απαντήσεις στις απορίες των αναγνωστών.                      
Εδώ που φτάσαμε η μόνη αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης είναι οι ίδιοι οι χρήστες και το μόνο μέρος που συγκεντρώνονται χρήστες με πολλές εμπειρίες είναι το http://www.disabled.gr/forum/ του Disabled.GR.                                
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: