Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                                     
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                             
Σύμφωνα με τη σημερινή (Πέμπτη 9/2/2012) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:                                  
· Σήμερα Πέμπτη από το μεσημέρι βελτίωση του καιρού στη Θράκη.                       
Το βράδυ θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία –Πιερία – Ημαθία – Πέλλα – κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα – Κουφάλια) και Χαλκιδική.                               
· Αύριο Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι πιο έντονες στη Δυτική Μακεδονία –Πιερία – Ημαθία – Πέλλα – κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα – Κουφάλια) και Χαλκιδική και με πιθανότητα να εκδηλωθούν πιο ασθενείς χιονοπτώσεις στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.                             
· Το Σάββατο το πρωί χιονοπτώσεις σε όλη τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, που θα είναι πιο έντονες στη Δυτική Μακεδονία –Πιερία – Ημαθία – Πέλλα – κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα – Κουφάλια) και Χαλκιδική.                              
Σταδιακά από το μεσημέρι λόγω ανόδου της θερμοκρασίας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400μ. ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε χιονόνερο ή βροχές.                      
Από το απόγευμα και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα έχει αύξηση των νεφώσεων και από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν χιονόνερο ή βροχές .                               
· Την Κυριακή το πρωί όλη η Κεντρική, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά (άνω των 600μ) και χιονόνερο ή βροχές στις υπόλοιπες περιοχές.                            
Μετά το μεσημέρι σταδιακά οι χιονοπτώσεις άνω των 1000μ και χιονόνερο ή βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα θαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδων και σε ηπειρωτικές περιοχές.                            
· Τη Δευτέρα το πρωί βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Βελτίωση του καιρού από Δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: