Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μουσικόραμα - Μιτζέλος Αντώνης συνέντευξη

Μουσικόραμα & Radio Greek sound
Μιτζέλος Αντώνης - Συνέντευξη

«Όλα αυτά τάφτιαξαν κάποιοι οι οποίοι δεν ήταν Έλληνες. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω ή να γυρίσουμε... μπροστά. Πρέπει να θέσουμε τις βάσεις. Πνεύμα Ελληνικό υπάρχει, υπάρχει έμψυχο υλικό και στη χώρα μας αλλά και σ’ όλα τα πανεπιστήμια του πλανήτη. Και μέσα στη ΝΑΣΑ και σ’ όλες τις μεγάλες εταιρείες το Ελληνικό πνεύμα είναι αυτό που υπάρχει και διοικεί. Ας μαζευτούνε λοιπόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, να ορίσουμε πια τη νέα τάξη πραγμάτων στον πλανήτη με την Ελληνική ματιά..»..
...λέει ο Αντώνης Μιτζέλος στην κουβέντα μας στο ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ και σας περιμένει στο ELLIART που εμφανίζεται με τη Σαλίνα, την Ευτυχία Φαναριώτη, μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών και διάθεση για τραγούδι και πρόζα που ευελπιστεί πως θα.. απογειώσει τη δική σας διάθεση...
Μιτζέλος Αντώνης συνέντευξη στη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"
Γιάννης Φιλιππίδης Συνέντευξη
Με το Γιάννη Φιλιππίδη, εγκαινιάζουμε στο Μουσικόραμα μια ενότητα αφιερωμένη σε συγγραφείς και ποιητές. Με το δεξί Γιάννη!!
Ο Γιάννης Φιλιππίδης λοιπόν απ’ τους νεώτερους Έλληνες συγγραφείς με πολύ ιδιαίτερη γραφή, με την ευκαιρία της έκδοσης του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο.. ΖΩΗ ΜΕ ΛΕΣ.. που κυκλοφορεί από την .. ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.. απαντάει στις ερωτήσεις μου, σκέφτεται φωναχτά, προβληματίζεται, αστειεύεται μαζί μου και με πληροφορεί.. πληροφορώντας σας για τα άμεσα μελλοντικά του σχέδια..
Γιάννης Φιλιππίδης συνέντευξη της Μαρίας Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"
Μαρία Φαραντούρη-Χρήστος Θηβαίος «στην κόψη του τραγουδιού»
Οι δυό τους, ξανασυναντιούνται καλλιτεχνικά έπειτα από τέσσερα χρόνια (με τα τραγούδια «του έρωτα και του θανάτου» σε μουσική –τότε – του Μίκη Θεοδωράκη).

Ο Γιώργος Μονεμβασίτης είπε : «το πρόγραμμα εστιάζεται σε δύο πόλους, έχει δύο θέματα, το ένα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης που η Μαρία Φαραντούρη ήταν και είναι, ιέρειά του, και το άλλο είναι ο Θάνος Μικρούτσικος. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με σοφία. Και τα τραγούδια έρχονται το ένα, σαν μια φυσική ακολουθία του προηγούμενου.
Υπάρχει κάτι που συνδέει την Μαρία Φαραντούρη με τον Θάνο Μικρούτσικο, μολονότι ποτέ δεν έχουν συνεργασθεί άμεσα. Αυτό είναι η αγάπη για τον Μπρεχτ. Ίδια περίπου εποχή που η Μαρία Φαραντούρη έκανε τη δική της κατάθεση σε τραγούδια βασισμένα σε ποίηση του Μπρεχτ, ο Θάνος Μικρούτσικος κατέθεσε τη δική του «μουσική πράξη στον Μπρεχτ».
Γράφει η Ειρήνη Κουλούρη
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: