Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το 86o τεύχος του περιοδικού Αυτονομία κυκλοφορεί!

Φίλοι και φίλες, από χθές Δευτέρα κυκλοφορεί το νέο τεύχος, το 86o, του περιοδικού Αυτονομία (το πρώην περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) στους συνδρομητές του.
Βρίσκεται διαθέσιμο για online ανάγνωση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται με τις φωτογραφίες και με τις διαφημιστικές καταχωρίσεις στη διεύθυνση http://issuu.com/disability_now/docs/a86?mode=embed ενώ όλα τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού βρίσκονται επίσης online στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 τόσο σε μορφή εικόνας όσο και σε μορφή καθαρού κειμένου.
Αυτό ήταν ένα δύσκολο περιοδικό που έπρεπε να βγει σε προεκλογική περίοδο όπου όλα ήταν ρευστά και κανείς δεν ήξερε το μέλλον.
Για 24 ώρες δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε τη νέα εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ με την οποία καταργείται η απαίτηση για ουροδυναμική μελέτη για τους ασφαλισμένους με παραπληγίες και με τετραπληγίες που προμηθεύονται καθετήρες για διαλείποντες καθετηριασμούς. Η εγκύκλιος βρίσκεται online στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45976 και όσοι αγοράζετε καθετήρες με την οικονομική συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ πρέπει να τη διαβάσετε.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=46023 θα βρείτε ένα πολύ ερμηνευτικό κείμενο που απαντά στο ερώτημα «ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος της ουροδόχου κύστεως;», που θεωρητικά απασχολεί όλους τους ανθρώπους με νευρογενή ουροδόχο κύστη.
Ένα εξίσου ενδιαφέρον κείμενο για το πώς να αποφύγετε μια προβληματική πρόσληψη προσωπικού βοηθού βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=46026 και σίγουρα ενδιαφέρει αν και έχει γραφτεί για τα αμερικανικά δεδομένα.
Έχει ανακοινωθεί και επισήμως η νέα φυσική καταγραφή των συνταξιούχων για το έτος 2012. Επειδή αυτή η φυσική καταγραφή αφορά και τους δικαιούχους εξωιδρυματικού επιδόματος (παραπληγικούς και τετραπληγικούς) και επειδή είναι υποχρεωτική πρέπει να διαβάσετε την εγκύκλιο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=46010
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο της ψυχιάτρου Μαρίας Ανδρεαδάκη για την σκλήρυνση κατά πλάκας, το στρες και την κατάθλιψη μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45968
Εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2012 και μπορείτε να τη διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45942
Επειδή οι πέτρες στους νεφρούς είναι πάντα ένα ενδεχόμενο στην κάκωση νωτιαίου μυελού γι' αυτό ένα πάρα πολύ καλό και ενημερωτικό κείμενο υπάρχει στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45935 και πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε.
Οι ειδήσεις και η επικαιρότητα, όπως πάντα βρίσκονται στο http://news.disabled.gr/ και καθημερινά δημοσιεύεται οτιδήποτε νέο, φρέσκο και ενδιαφέρον.
Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: