Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος το επίδομα θέρμανσης

Πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος το επίδομα θέρμανσης
Το επίδομα θέρμανσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε άτομο με αναπηρία ή άτομο με χρόνιες παθήσεις χωρίς να υιοθετηθούν λογικές εισοδηματικών κριτηρίων. Ο υπουργός οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας επιβάλλεται να επιληφθεί σοβαρά του ζητήματος.

Αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε στην πλειονότητά τους τα άτομα με αναπηρία είναι άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κι οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν απροσπέλαστες δυσκολίες. Έχοντας το βλέμμα μου προς τον κρατικό μηχανισμό & τα κέντρα εξουσίας επισημαίνω ότι ο χώρος της αναπηρίας είναι απαραίτητο να υποστηρίζεται οικονομικά εκτός από ηθικά. Οι ανάγκες είναι καθημερινές κι άμεσες.
Τα άτομα με αναπηρία από τη μια αναγκάζονται να βιώνουν & να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της υγείας τους καθημερινά μία φορά. Από την άλλη ας μη γίνει το κράτος η αφορμή να ζούνε σαν όμηροι αυτού του ανίερου οικονομικού πολέμου & των επαγγελματικών συμφερόντων για δεύτερη φορά. Ο χώρος της αναπηρίας δεν κινείται έξω από την ελληνική κοινωνία, αλλά αποτελεί δικό της αναπόσπαστο κομμάτι.
Φώτης Μπίμπασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: