Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ!
Βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας

Το πρώτο βίντεο καταγραφής βίδρας να μαρκάρει το ζωτικό χώρο της

Δείτε το βίντεο με τη βίδρα να μαρκάρει το χώρο της
Βίδρα βρέθηκε νεκρή σε αλιευτικά εργαλεία στη λίμνη της Καστοριάς

Διαβάστε περισσότερα

Future Leaders και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Η ισχύς εν τη ενώσει

Η Future Leaders, αποτελεί μια νεοσύστατη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ) που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Εκπαίδευσης και της κοινωνικής προσφοράς. Αποβλέπει στην εκπαίδευση και ειδίκευση νέων επιστημόνων και στην ανάδειξή τους σε ηγέτες με ευαισθησία σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στις αρχές του Ιουλίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Future Leaders συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη επιχειρησιακού πλάνου marketing με την πολύτιμη συμβολή εκπαιδευτών και επιτυχημένων επαγγελματιών. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί τους Future Leaders για την πολύτιμη βοήθειά τους και ελπίζουμε να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στις ΜΚΟ σε όλη τους την επαγγελματική πορεία.
Οι προτάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε οικισμούς

Διαβάστε τις προτάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Επιστολή 10 ΜΚΟ για τη συγχώνευση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή

Δύο ατυχήματα με τρεις νεκρές αρκούδες σε 10 ημέρες!

Τρεις ακόμη αρκούδες προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών από τροχαίο ατύχημα αρκούδων! Και τα δύο ατυχήματα συνέβησαν στον κάθετο οδικό άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής! Στο πρώτο σκοτώθηκαν δύο μικρά αρκουδάκια φετινής γέννας μόλις 4-5 μηνών που ήταν αδέρφια! Το δεύτερο έγινε λίγες ημέρες αργότερα και είχε θύμα μία ενήλικη αρσενική αρκούδα βάρους 150 κιλών. Ο οδηγός του δεύτερου ατυχήματος δεν ενημέρωσε ούτε τις Τοπικές Αρχές ούτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για το περιστατικό. Καθώς το καλοκαίρι είναι περίοδος έντονης κινητικότητας για τις αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση εφιστούμε την π ροσοχή στους οδηγούς που κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας ιδιαίτερα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες!
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απέκτησε νέο site!

Επισκεφθείτε τη νέα μας ιστοσελίδα

Οι πρόσκοποι κοντά στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκεται στις Γιορτές του Βενέτικου

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινή… περιβαλλοντική εκπαίδευση

Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συνεχίζονται και το καλοκαίρι στα σχολεία, στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκέφτηκε σχολεία της Θεσσαλονίκης (1ο Δημοτικό Πολίχνης, 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας, κ.ά) και υλοποίησε διαδραστικές παρουσιάσεις για την αρκούδα και τον λύκο αλλά και για το Δάσος που είναι Πηγή Νερού και Ζωής για όλους μας. Λόγω του καλοκαιριού έμφαση δόθηκε στην άγρια ζωή το καλοκαίρι. Έτσι τα παιδιά έμαθαν ότι αυτόν τον καιρό η αρκούδα περιφέρεται στα δάση και τρώει μεγάλες ποσότητες από καρποφόρα δέντρα και ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ γιατί ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι μεγάλος! Ευχαριστούμε τα σχολεία για τη φιλοξενία και τους εθελοντές της παιδαγωγικής μας ομάδας.
Η αρκούδα του μήνα

Ο Κυριάκος ανακηρύσσεται η αρκούδα του μήνα καθώς η καλοκαιρινή περίοδος είναι η αγαπημένη του! Φροντίζει να την ευχαριστηθεί περισσότερο από κάθε άλλη αρκούδα του καταφυγίου. Μια από τις αγαπημένες του συνήθειες είναι το κολύμπι και το παιχνίδι στις «πισίνες» του καταφυγίου. Το καταφύγιο της καφέ αρκούδας αποτελείται από φυσικό δάσος οξιάς, έκτασης 50 στρεμμάτων και επειδή η αρκούδα αγαπά πολύ το νερό υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες «πισίνες» για να δροσίζονται το καλοκαιρινούς μήνες.
Υιοθετήστε τον Κυριάκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: