Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, τα νέα είναι πολλά αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα από αυτά είναι ανθεκτικά στο χρόνο. Όλα δείχνουν πως η φιλανθρωπία του κράτους έσωσε τα αναπηρικά επιδόματα. Άγνωστο εάν θα περισσέψει ακόμη λίγη φιλανθρωπία για να περισώσει κάτι τις και από τις περικοπές του ΕΟΠΥΥ.
Ο τρόπος χορήγησης καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς από το ΕΟΠΥΥ έχει αλλάξει πάλι. Διαβάστε τη νέα εγκύκλιο στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47310 και από εδώ και στο εξής πρέπει να προσέχουμε πάρα, πάρα πολύ. Ο ΕΟΠΥΥ άρχισε να «βγάζει δόντια».
Μια νέα απογραφή άρχισε να «τρέχει» από σήμερα αυτή τη φορά για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47443
Ένα ενδιαφέρον κείμενο με βίντεο για τον Anthony Purcell, 24 ετών, τετραπληγικό στο A5 υπάρχει στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47457 και αξίζει να το δείτε.
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για την χρήση των αντιβιοτικών στις ουρολοιμώξεις των παραπληγικών και των τετραπληγικών με κακώσεις νωτιαίου μυελού και νευρογενή ουροδόχο κύστη μπορείτε να βρείτε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47413 για το διαβάσετε με προσοχή επειδή σίγουρα σε διαφεύγουν πολλά.
Η πλύση της ουροδόχου κύστεως κάποτε ήταν της μόδας. Διαβάστε το http://www.disabled.gr/lib/?p=47371 για πιο αναλυτικές πληροφορίες.
Τίποτα δεν πηγαίνει καλά με τα ασφαλιστικά ταμεία και το πιο πιθανό είναι πως το Νοέμβριο θα μείνουν από λεφτά. Διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=47512 για να ενημερωθείτε.
Στο http://news.disabled.gr/?p=47485 μπορείτε να διαβάσετε ένα δελτίο τύπου των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που λέει πολλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι αναφέρει και αριθμούς κάτι που προσφάτως είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την οικονομική κρίση.
Οι ιδιωτικοί φορείς που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης (ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης) διακόπτουν τη συνεργασία τους με το ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=47467
Τα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=47436
Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με την φαρμακευτική δαπάνη. Σύμφωνα με το http://news.disabled.gr/?p=47348 εξακολουθούν και γίνονται σπάταλες αλλά την ίδια στιγμή συμβαίνει το παράδοξο οι ασφαλισμένοι να μην έχουν φάρμακα. Πώς μπορεί να γίνονται ταυτοχρόνως και τα δύο; Πού πηγαίνουν τόσα πολλά λεφτά;
Τα υπόλοιπα κείμενα μπορείτε να τα διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνονται καθημερινά.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: