Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, καθημερινά διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο πολλές και αντιφατικές μεταξύ τους ειδήσεις. Είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα για όλα αυτά που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στο μέλλον. Αυτό που φαίνεται είναι πως τα αναπηρικά επιδόματα δεν περικόπτονται. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στην τηλεόραση ο πρωθυπουργός. Το σχετικό βίντεο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=47301
Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τον ΕΟΠΥΥ. Προς το παρόν έχουν ανασταλεί οι στάσεις διαμαρτυρίας τόσο από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όσο και από τις κλινικές αλλά και τα κέντρα αποκατάστασης που «συνεργάζονται» με τον ΕΟΠΥΥ. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αλλά είναι πλέον βέβαιο πως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από τις παροχές των ατόμων με σοβαρές αναπηρίες ούτε βεβαίως από τις παροχές των ατόμων με παραπληγίες, με τετραπληγίες, με ημιπληγίες και με ακρωτηριασμούς.
Εάν υπήρχε στοιχειώδης σοβαρότητα τόσο από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και από τους συνδικαλιστικούς ή άλλους ηγέτες θα μπορούσε να ζητηθεί για να υπάρξει ξεχωριστός προϋπολογισμός για τις παροχές των ασφαλισμένων με σοβαρές αναπηρίες. Ένα είναι πλέον βέβαιο πως όλες μαζί οι παροχές των έμμεσα και των άμεσα ασφαλισμένων με πολύ σοβαρές αναπηρίες και ανικανότητες δεν αντιστοιχούν σε κάποια σοβαρή δαπάνη. Είμαστε πολύ λίγοι και οι δαπάνες που αντιστοιχούν σε εμάς είναι πολύ μικρές για να επιβαρύνουμε στον κρατικό προϋπολογισμό.
Έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση για τους δικαιούχους για την ένταξη στο πρόγραμμα «κατ' οίκον φροντίδα» στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47478 αλλά ας μην περιμένουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται τέτοια προγράμματα για την «κατ' οίκον φροντίδα, υποστήριξη, βοήθεια, νοσηλεία» που όμως δεν έχουν αποδώσει τίποτα στην υποστήριξη των ίδιων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από προσωπική βοήθεια από επαγγελματίες προσωπικούς βοηθούς. Αυτά τα προγράμματα συνήθως δημιουργούνται για να απορροφούνται κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και να ανοίγουν θέσεις εργασίας σε ικανούς σωματικά. Αυτά τα προγράμματα μπορούν και λειτουργούν και χωρίς αποδέκτες με αναπηρίες. Εδώ το νέο κράτος μπόρεσε και λειτούργησε χωρίς πολίτες μόνο με πολιτικούς για τόσες δεκαετίες. Ένα πρόγραμμα τέτοιο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς αποδέκτες;
Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ απογράφονται και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την απογραφή στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47443 και αμέσως μετά πηγαίνετε να απογραφείτε. Δεν είναι καιρός για αναβολές. Το κράτος μπορεί να αντιμετωπίζει με επιείκεια τις πραγματικές παρανομίες αλλά όταν πρόκειται για παρατυπίες ΑμεΑ εξαντλεί την αυστηρότητά του. Ένα ενδιαφέρον βίντεο για την απογραφή βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=47544
Αναστέλλεται η επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς για μια εβδομάδα http://news.disabled.gr/?p=47639
Στο http://news.disabled.gr/?p=47650 μπορείτε να διαβάσετε μια ιστορική αναδρομή στις περικοπές που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.
Μια νέα ιστοσελίδα έχει γίνει από το γενικό λογιστήριο του κράτους για την ενημέρωση των συνταξιούχων http://news.disabled.gr/?p=47633 αλλά όπως είναι αναμενόμενο η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί. Είπαμε: Η κρατική υποστήριξη προς τους ΑμεΑ μπορεί να λειτουργεί και χωρίς τους ΑμεΑ.
Και για όλους εσάς που περιμένετε κάποια θαυματουργή «επιστημονική» ανακάλυψη που θα δώσει το θαυματουργό τέλος στην αναπηρία και στην ανικανότητα διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=47616 που αφορά την αύξηση των περιστατικών απάτης στην επιστημονική έρευνα. Τέτοια κείμενα δεν υπάρχουν πολλά επειδή μολονότι επενδύονται εκατοντάδες εκατομμύρια για την έρευνα και για την «έρευνα» δεν επενδύεται ούτε ένα ευρώ για την κριτική στην «έρευνα» και στην έρευνα.
Το σχολικό έτος ξεκίνησε αλλά δεν ξεκίνησε για όλους. Διαβάστε για το ειδικό σχολείο Περιστερίου στο http://news.disabled.gr/?p=47610 που δυστυχώς δεν είναι το μόνο.
Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα θα γίνουν ντε φάκτο. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=47581 και ας περιμένουμε τον από μηχανής θεό γιατί μόνο αυτός μπορεί να ασχοληθεί με τη μειονότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Έρχονται άδειες για προσπελάσιμα ΤΑΧΙ πολύ σύντομα http://news.disabled.gr/?p=47567 αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι διαθέσιμα για τους ανεξάρτητους καταναλωτές. Οι ανάγκες των σωματείων, των σχολείων και των ιδρυμάτων είναι τόσο πολλές που δεν πρόκειται να μείνει ελεύθερο ΤΑΧΙ για τους καταναλωτές.
Έχει πλάκα ο ΕΟΠΥΥ: Και χρωστάει και εκβιαστικά θα πληρώνει λιγότερα στα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, στις κλινικές και στα ιδιωτικά νοσοκομεία http://news.disabled.gr/?p=47541
Τον Νοέμβριο τα ασφαλιστικά ταμεία μένουν χωρίς λεφτά http://news.disabled.gr/?p=47512 και οι οικονομικές εφημερίδες σπανίως κάνουν λάθος σε αντίθεση με τις «πολιτικές» εφημερίδες.
Φίλοι και φίλες, πραγματικά η Ελλάδα βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική κρίση και πραγματικά τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους. Το πρόβλημα είναι ο ορισμός των «όλων» και όπως φαίνεται η προτεραιότητα των πολιτικών, των παραγόντων και των τεχνοκρατών είναι μεν «όλοι», αλλά είναι όλοι οι όμοιοί τους. Λεφτά δεν περισσεύουν για τους φτωχούς και για αυτούς που έχουν αντικειμενικά πραγματικές ανάγκες.
Περισσότερα στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνονται καθημερινά.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: