Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Έπεσαν για ύπνο οι αρκούδες στο Καταφύγιο
Το βιολογικό ρολόι των αρκούδων σήμανε την ώρα για το χειμέριο ύπνο κι έτσι ο Γιώργος, η Τασούλα, ο Μήτσος και οι υπόλοιπες αρκούδες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο έπεσαν για ύπνο στις φωλιές που έφτιαξαν οι ίδιες! Όπως κάθε χρόνο ο Αντρέας ήταν ο πρώτος που έπεσε για ύπνο. Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας θα παραμείνει κλειστό μέχρι το Μάρτιο οπότε και θα ξυπνήσουν και πάλι οι 12 αρκούδες. Στο διάστημα αυτό οι δραστηριότητες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο δεν σταματάνε καθώς κάθε Σαββατοκύριακο θα λειτουργούν στη Νίκειο Σχολή το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα και τα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ, το παιδαγωγικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, όπως επίσης και το Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά.
Ένα τραγούδι για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Το τραγούδι που ακούγεται στη διαφημιστικό σποτ «Η ΤΟΥΡΤΑ» είναι το τραγούδι που ενέπνευσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η 20ετής δράση του στον συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «So this is not» και μπορείτε να το ακούσετε αποκλειστικά για πρώτη φορά εδώ! Πρόκειται για ένα πρωτότυπο τραγούδι γενεθλίων, μια γλυκιά μελωδία σαν τούρτα, με τη γεύση των επιτυχημένων προσπαθειών 20 χρόνων για το περιβάλλον αλλά και μια επίγευση απογοήτευσης για όσα παραμένουν κακώς κείμενα. Ευχόμαστε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ πολλά χρόνια δράσης για το περιβάλλον και αγώνων με επιτυχημένο τέλος…
So, this is not, Panagiotis Kalatzopoulos/ARCTUROS
Σύνθεση, στίχοι, ερμηνεία: Παναγιώτης Καλατζόπουλος
Ευχαριστούμε για το υπέροχο τραγούδι και τη διάθεση της προσφοράς.
…Oh, how I’d love to give you a hug…
Ακούστε το τραγούδι
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο 21ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μελέτη και Διαχείριση της αρκούδας
Διαβάστε περισσότερα
Συνάντηση περιβαλλοντικών ΜΚΟ με το Συνήγορο του Πολίτη
Διαβάστε περισσότερα
Ένας λύκος και μία αρκούδα σκοτώθηκαν σε τροχαία
Διαβάστε περισσότερα
Υποστηρίξτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ οικονομικά ή… ηλεκτρονικά
Για να συνεχίσουμε τη δράση μας, σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα χρειαζόμαστε την έμπρακτη στήριξή σας. Εάν και εσείς θέλετε να υποστηρίξετε την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής μπορείτε να τοποθετήσετε τον κουμπαρά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο κατάστημά σας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να τον παραλάβετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2310555920 και 2106412006. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσετε και ηλεκτρονικά τοποθετώντας τα banner μας στην ιστοσελίδα ή το blog σας. Τα banner που έχουν σχεδιαστεί σε 3 διαστάσεις (728Χ90, 300Χ218 και 300Χ250) μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.
«Τα προβλήματα της ελληνικής φύσης επιλύονται με ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών»

Διαβάστε περισσότερα
Προγράμματα LIFE για την άγρια ζωή και τα ανοιχτά δάση
Διαβάστε περισσότερα
Πρακτική άσκηση στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ!
Στο ευρύτερο πλαίσιο του εθελοντισμού, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεργάζεται με φοιτητές και φοιτήτριες για την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης. Ειδικότητες όπως βιολόγοι, κτηνίατροι, περιβαλλοντολόγοι και δασολόγοι, καθώς επίσης νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εκπονήσει εργασίες στα Καταφύγια και στο γραφείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές προσφέρουν τη γνώση τους και αποκτούν εμπειρία στο αντικείμενό τους αλλά και στον τρόπο λειτουργίας μια Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Εφόσον συμπληρωθούν 60 ώρες πρακτικής άσκησης δίνεται βεβαίωση και συστατική επιστολή σχετικά με την εργασία του φοιτητή. Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Τσιτινίδου 2310555920 και mtsitinidou@arcturos.gr
Εκπαιδευτικό ημερολόγιο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, 2013
Το ημερολόγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για το 2013 θα είναι διαθέσιμο για λίγες ακόμη ημέρες! Αγοράστε το για την τάξη, το γραφείο ή το δωμάτιό σας και θα σας ανταμείψει με τις πανέμορφες εικόνες του. Μέσα σ’ αυτό θα βρείτε αδημοσίευτες φωτογραφίες από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από ορεινά τοπία, άγρια ζώα και σπάνια είδη της ελληνικής φύσης.
Αγοράστε το ημερολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: