Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ARCTUROS

Ανοίγει και πάλι το Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο!
Ανοικτό θα είναι από το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013, το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο. Οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες φαίνεται πως ξύπνησαν τις αρκούδες του καταφυγίου. Τις τελευταίες ημέρες ο χώρος που φιλοξενούνται οι αρκούδες παρουσιάζει κινητικότητα καθώς οι περισσότερες από αυτές έχουν ξυπνήσει και κάνουν τις πρώτες τους αναγνωριστικές βόλτες. Έτσι, από το Σάββατο το Καταφύγιο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και οι ξεναγοί μας σας περιμένουν για μία ξενάγηση στην περιπετειώδη ζωή των 12 αρκούδων του Καταφυγίου!
Ώρες λειτουργίας:
Καταφύγιο Αρκούδας: ημέρες λειτουργίας καθημερινές (εκτός Τετάρτης) και τις αργίες με ώρες ξεναγήσεων τις εξής: 10.00πμ, 11:00πμ, 12.00μμ, 13.00μμ, 14.00μμ, 15.00μμ, 16.00μμ, 17.00μμ.
Καταφύγιο Λύκου: ημέρες λειτουργίας Σαββατοκύριακα και Αργίες με ώρες ξεναγήσεων τις εξής: 10.00πμ, 11:00πμ,12.00μμ, 13.00μμ, 14.00μμ, 15.00μμ, 16.00μμ, 17.00μμ.
Νίκειος Σχολή: ημέρες λειτουργίας Σαββατοκύριακα και Αργίες με ώρες ξεναγήσεων τις εξής: 10.00πμ, 11:00πμ, 12.00μμ, 13.00μμ, 14.00μμ, 15.00μμ, 16.00μμ, 17.00μμ.
Για επισκέψεις σχολείων και ομάδων-γκρουπ θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση για ραντεβού. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23860 31155 Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιουργεί 20 βοτανικούς κήπους σε σχολεία και ιδρύματα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σχεδίασε και υλοποιεί το τριετές πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ και το συστήνει στο ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων. Με άξονα το φυσικό περιβάλλον και τις αρχές της διατήρησης, της φροντίδας και της ανάπτυξής του, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα προσφέρει σε 15 Γυμνάσια και Λύκεια και 5 Ιδρύματα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, σε όλη την Ελλάδα, μία ουσιαστική παιδαγωγική εμπειρία.
Διαβάστε περισσότερα
Με το ξύπνημα των αρκούδων… οι εθελοντές επιστρέφουν στα Καταφύγια!
Το εθελοντικό πρόγραμμα ΑΡΘΟΥΡΟΣ στα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας ξεκινούν για το 2013 και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους. Οι πρώτοι συμμετέχοντες ς έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνουν τις ημέρες που επιθυμούν! Αν θέλεις να έρθεις σε επαφή με τη φύση και να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο σου χρόνο.. Γίνε εθελοντής στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ! Η βοήθεια σου είναι ουσιαστική και πολύτιμη. Για να προσφέρεις στα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και να αφήσεις το δικό σου ίχνος ως εθελοντής, συμπλήρωσε την αίτηση και επικοινώνησε στο 2310555920 ή στο mtsitinidou@arcturos.gr
Γίνε εθελοντής ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ!
Ζωγραφιές για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ από το Νηπιαγωγείο Πενταβρύσου Καστοριάς
Το Νηπιαγωγείο Πενταβρύσου Καστοριάς αγαπάει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και μας το έδειξε με 7 πανέμορφιες ζωγραφιές. Παιδάκια ηλικίας 3 και 4 ετών ζωγράφισαν τη φύση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει όπως τα βλέπουν μέσα από τα μάτια τους και μας τις έστειλαν! Τους ευχαριστούμε!
Δείτε τις ζωγραφιές!
Μεγάλο το ενδιαφέρον κτηνοτρόφων για το πρόγραμμα αναπαραγωγής ελληνικών ποιμενικών
Δύο θανατηφόρα ατυχήματα με θύματα άγρια ζώα σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα. Στο 1ο τροχαίο για το 2013 μία νεαρή αρσενική αρκούδα παρασύρθηκε από διερχόμενο οδηγό στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή» (5 χλμ. πριν τη Νεάπολη). Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε και έσπευσε άμεσα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις στην περίφραξη κοντά στο σημείο του ατυχήματος η περιοχή αποτελεί πέρασμα αρκετών ζώων που διασχίζουν το οδόστρωμα. Στις 8 Δεκεμβρίου, σκοτώθηκε ένας νεαρός λύκος στο Κ. Νευροκόπι Δράμας.
Καταγγελία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περιστατικά παράνομης θανάτωσης ζώων
Σε νέα καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με αφορμή περιστατικά παράνομης θανάτωσης ζώων. Τον τελευταίο καιρό, έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για νεκρά ή κακοποιημένα άγρια ζώα στο Facebook. Και δεν πρόκειται για εικονική πραγματικότητα, αλλά για πραγματικούς θανάτους που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και προβάλλονται σαν κατορθώματα και εμπειρίες που αξίζει να μοιράζεσαι! Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι περιβαλλοντική οργάνωση χωρίς καμία εκτελεστική εξουσία. Κατευθύνουμε, όμως, τους καταγγέλλοντες στις αρμόδιες αρχές ή υποδεικνύουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την πάταξη των εγκλημάτων, όταν βέβαια υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Διαβάστε περισσότερα
Το 2012 ήταν η πιο θανατηφόρα χρονιά για τις αρκούδες!
Στην πιο συχνή ανθρωπογενή αιτία θανάτου για τις αρκούδες εξελίσσονται τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Το 2012 ήταν η πιο θανατηφόρα χρονιά για το είδος που μέτρησε 11 θύματα στο εθνικό οδικό δίκτυο. Έτσι ξεπεράστηκε το προηγούμενο αρνητικό «ρεκόρ» των 8 νεκρών αρκούδων του 2009. Με λίγα λόγια η ασφάλεια των άγριων ζώων αλλά και των οδηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο έχει γυρίσει τέσσερα χρόνια πίσω!
Διαβάστε περισσότερα στατιστικά στοιχεία
Νιώθεις… Y-bear-παραγωγή;
Σου αρέσουν τα tshirt με έξυπνα μηνύματα; Νιώθεις… Y-bear-παραγωγή και θέλεις να το δείχνεις; Ή μήπως Ι-bear-ιαλιστής; Ό,τι από τα δύο κι αν νιώθεις, δείξε την bear πλευρά του εαυτού σου με ένα tshirt από την καινούρια σειρά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε τη δράση μας για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα!
Περισσότερα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ