Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο στην Λάρισα με την Τασούλα Τσιλιμένη και Μαριλένα Καββαδά

Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό σας προσκαλούν σε ένα βιωματικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί στη Λάρισα με την Τασούλα Τσιλιμένη και την Μαριλένα Καββαδά
Μουσικοκινητικές και χοροθεατρικές δραστηριότητες για όλη τη σχολική χρονιά Βιωματικό σεμινάριο με τη Μαριλένα Καββαδά .
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί με βιωματικό τρόπο μια σειρά, παιδαγωγικά κατάλληλων, δραστηριοτήτων μουσικοκινητικής και χοροθεατρικής έκφρασης.
Οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να υλοποιηθούν σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και συνδέονται: με τον κόσμο των παραμυθιών, τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές και τις παγκόσμιες ημέρες που εορτάζονται στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής τους σε χώρους προσχολικής αγωγής θα παρουσιαστούν με οπτικοακουστικά μέσα.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή σε ιδέες, απόψεις και προτάσεις συζήτηση, με στόχο την αξιολόγησή του. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, κρίνεται σκόπιμη η άνετη ένδυση των συμμετεχόντων___________________________
Η βιβλιοθήκη στο νηπιαγωγείο: Ζητήματα οργάνωσης και παιχνίδια εμψύχωσης με την Τασούλα Τσιλιμένη.
Η οργάνωση και λειτουργία της βιβλιοθήκης στο νηπιαγωγείο είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, αφού συνδέεται τόσο με θέματα γραμματισμού όσο και με την υιοθέτηση στάσεων και συμπεριφορών των παιδιών με τα βιβλία. Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με τα είδη των βιβλίων, τα βασικά βήματα οργάνωσης της «γωνιάς» της βιβλιοθήκης, καθώς και με δραστηριότητες και παιχνίδια εμψύχωσης για το βιβλίο.
Τσιλιμένη Τασούλα: Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΠΤΠΕ Παν. Θεσσαλίας
Είσοδος 20 ευρώ, φοιτητές 15 ευρώ
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕ.Ε. Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα 3ος όροφος Λάρισα το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρες 10:30 π.μ. ως τις 15:00 μ.μ.
Πληροφορίες-εγγραφές Εκδόσεις Διάπλαση Ζωοδ. Πηγής 2-4 10679 Αθήνα τηλ. 2103808445 και 2103808455 και Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα τηλ. 2410537791
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.