Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Λοιπόν παίδες, κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα: Η Κύπρος ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί ένα νέο σύστημα αξιών. η αρχή της προσωπικής ευθύνης για κάθε λάθος. Έχουν πρόβλημα οι τράπεζες; Τα χρήματα θα βρεθούν από τους μετόχους και εάν δεν επαρκούν τα χρήματα των μετοχών τότε αναζητούνται από τους καταθέτες. Πριν από αυτό είχαμε το πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία: Τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν, για δικούς τους λόγους και η ευθύνη μετατοπίστηκε στους ασφαλισμένους. Πρακτικά, το λάθος, το όποιο λάθος, δεν έχει σημασία εάν το λάθος είναι των διαχειριστών ή των πολιτικών στο τέλος το επιβαρύνεται ή ενδέχεται να το επιβαρυνθεί ο τελικός αποδέκτης που είναι ο πολίτης, ο χρήστης, ο καταναλωτής, ο πελάτης, ο ασφαλισμένος που όπως φαίνεται έχει προσωπική ευθύνη για κάθε λάθος των διαχειριστών.
Η εποχή της συλλογικής αυταπάτης κάπου εδώ τελειώνει και ίσως ανοίγει ο δρόμος της προσωπικής ευθύνης.
Τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα υγείας και το σύστημα εκπαίδευσης κατάρρευσαν. Έχουμε πλέον προσωπική ευθύνη για τη δημιουργία των δομών εκείνων που θα υποκαταστήσουν το σύστημα. Δεν φαίνεται άλλη διέξοδος εκτός από την αυτοδιαχείριση των αναγκών μας. Όταν το κράτος (το όποιο κράτος) δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις πως θα εγγυηθεί την κοινωνική πρόνοια, την υγεία, την ειδική εκπαίδευση και την υποστήριξη των αναπήρων και των ανικάνων;
Κάποιοι ενδεχομένως να φαντασιώνουν την οργάνωση πολιτικών αντιστάσεων και κινημάτων που θα ανατρέψουν την κακή εξουσία, χωρίς όμως να παίρνουν στα σοβαρά την πραγματικότητα: Το ότι δηλαδή η εξουσία εξακολουθεί και είναι εξουσία, επειδή δεν υπάρχει αυτό που θα την αντικαταστήσει. Κανείς δεν θέλει (αυτή) την καταρρέουσα εξουσία αλλά εξακολουθεί να την υφίσταται επειδή δεν υπάρχει τίποτα για να πάρει τη θέση της.
Ίσως μελλοντικά να υπάρξει μια πρωτοπορία που να αμφισβητήσει και να αντικαταστήσει αυτό που πλέον δεν υφίσταται. Αλλά μέχρι να υπάρξει είμαστε υποχρεωμένοι να επιβιώσουμε και όταν δεν υπάρχει καμιάς μορφής υποστηρικτικό δίκτυο πρέπει να το φτιάξουμε από την αρχή. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε από τα ασφαλιστικά ταμεία ούτε από το ΕΟΠΥΥ ούτε από τα κάθε λογής «βοήθεια στο σπίτι». Ούτε μπορούμε να περιμένουμε τους επαναστάτες του μέλλοντος που θα αλλάξουν τις κοινωνίες. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα τις νέες δομές που πάνω τους θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την επιβίωσή μας.
Για να το κάνουμε χρειάζεται αυτενέργεια, σοβαρότητα, ρεαλισμός και αποτελεσματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το πληκτρολόγιό μας και να αναλάβουμε δράση που να έχει αποτελέσματα.
Το http://www.disabled.gr/ και το περιοδικό Αυτονομία είναι όλο αυτιά για να ακούσει και όλο μάτια για να διαβάσει τις ιδέες σας με e-mail στο admin@disabled.gr ή και στην νέα σελίδα του Facebook που http://www.disabled.gr/lib/?p=50175 όπου χρειάζεται ένα like συμπαράστασης και συνενοχής.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=50231 θα βρείτε το έντυπο που χρειάζεται να συμπληρώσετε για την αίτηση αξιολόγησης από τα ΚΕΠΑ. Το έντυπο είναι το ίδιο και για τους ασφαλισμένους αλλά και για τους ανασφάλιστους πολίτες.
Στη Θεσσαλονίκη γίνεται μια ημερίδα για την βαρηκοΐα και για τα κοχλιακά εμφυτεύματα http://www.disabled.gr/lib/?p=50198 και εάν σας ενδιαφέρει το αντικείμενο και βρίσκεστε κοντά στη Θεσσαλονίκη καλό είναι να την παρακολουθήσετε επειδή ο σύλλογος που την διοργανώνει είναι από τους πιο αξιόπιστους συλλόγους για την βαρηκοΐα στην Ελλάδα.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=50214 θα βρείτε μια έξυπνη θήκη για κινητά τηλέφωνα στο παντελόνι με πληροφοριακό βίντεο και εξίσου πληροφοριακές φωτογραφίες.
Και μια και μιλάμε για προσαρμογή ενδυμάτων στο http://www.disabled.gr/lib/?p=50180 θα βρείτε ένα νέο τύπο προσαρμοσμένου παντελονιού για παραπληγικούς και τετραπληγικούς που κάθονται σε αναπηρικό κάθισμα. Τα συγκεκριμένα προσαρμοσμένα ρούχα παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και στο τέλος του κειμένου θα βρείτε βίντεο του κατασκευαστή και της βιοτεχνίας που τα κατασκευάζει.
Από την Τρίτη 26 Μαρτίου αλλάζει ο τρόπος κοστολόγησης των φαρμάκων και πλέον γίνεται πιο ακριβός για τους ασφαλισμένους. Μάθετε περισσότερα για τον νέο τρόπο κοστολόγησης στο http://news.disabled.gr/?p=49178
Ο Γιώργος Κουβίδης στο http://news.disabled.gr/?p=49174 αναφέρεται στον παραλογισμό του συστήματος. Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το κείμενο. Είναι τόσο αληθινό που δεν περιγράφεται.
Μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά στον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους άλλα λεφτά για την συντήρηση του πλουτισμού των απατεώνων υπάρχουν πάντα στον ΕΟΠΥΥ http://news.disabled.gr/?p=49158 και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να σταματήσουν αφού σε μεγάλο βαθμό ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται να λειτουργεί για την οικονομική στήριξη των απατεώνων και όχι για την υποστήριξη των ασφαλισμένων. Απόδειξη το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε http://news.disabled.gr/?p=49131 και εξαπατούσε ασφαλισμένους που ήθελαν να αποκατασταθούν σε κέντρα αποκατάστασης του εξωτερικού.
Έχει βγει νέα έκδοση του Dragon Dictation για iPhone και για iPad http://www.disabled.gr/lib/?p=50160 και έχω μείνει κατάπληκτος από την ακρίβεια της αναγνώρισης της φωνής στην ελληνική γλώσσα. Αυτή η νέα έκδοση είναι πολύ καλύτερη από όλες τις προηγούμενες τόσο που σκέφτομαι να πάρω iPad. Όμως δεν έχω βρει καμιά επιλογή για την βελτίωση της αναγνώρισης της φωνής. Όποιος ξέρει από Dragon Dictation σε iPhone και iPad ας μου πει και σε εμένα επειδή ψάχνομαι εδώ και πολλά χρόνια για τη φωνητική υπαγόρευση στην ελληνική γλώσσα. Λίγο μεγαλύτερο να ήταν το iPhone και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά και από ανθρώπους με σοβαρές τετραπληγίες.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία