Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Αγαπητοί φίλοι,
 Σας γράφω για να σας παρουσιάσω ένα σημαντικό πρότζεκτ για το οποίο έχω δουλέψει τους τελευταίους μήνες. Ένα πρότζεκτ που πιστεύω ότι αξίζει να διαδοθεί και να αγκαλιαστεί όσο γίνεται πιο πολύ.
Είναι το «Ημερολόγιο ενός ανέργου»: http://imerologioanergou.gr.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα μεγάλης κλίμακας. Η κεντρική ιδέα είναι να δοθεί η δυνατότητα στους άνεργους και τις άνεργες, μια φύσει και θέση περιθωριοποιημένη -αν και τεράστια πλέον- κοινωνική ομάδα, να καταγράψουν τα βιώματά τους, τον θυμό τους, τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις τους. Αυτά τουλάχιστον στην αρχή, γιατί εν συνεχεία, μέσα από όλη αυτή την επικοινωνία και την κινητοποίηση, θα προκύψουν σίγουρα και άλλες δυνατότητες που δεν βιάζομαι να προδιαγράψω από τώρα.
Πρόκειται επίσης για ένα τεχνολογικό πείραμα. Την εφαρμογή φιλοξενούν από την πρώτη στιγμή 8 σημαντικά sites και blog. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε site ή blog που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σ’ αυτό το άτυπο δίκτυο να την ενσωματώσει με εύκολο τρόπο στις σελίδες του, να την κάνει και δική του, επεκτείνοντας την εμβέλεια της καμπάνιας.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://kasdaglis.wordpress.com/2013/04/05/%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-2/.
 Όλα ξεκίνησαν με τις σελίδες από το ημερολόγιο ενός ανέργου που έγραψα για το τελευταίο μου βιβλίο. Το επόμενο βήμα ήταν απλό: Αντί να γράφει κάποιος συγγραφέας, καλύτερα να γράψουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι σπάζοντας το ταμπού της ντροπής και της σιωπής που τους περιβάλλουν.
Όσοι με ξέρουν από παλιά, ασφαλώς θα ανακαλύψουν την ίδια μεθοδολογία με την οποία από το «Απολύομαι και τρελαίνομαι» προέκυψε η στήλη «Φαντάρε πού πάς».
 Φιλικά,
Χριστόφορος