Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ενημερωτικό ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

logo small
 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου, Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας), τκ 73100
Τηλ. : 28210342002821034201, Fax: 2821034202
Email: info@keppedih-cam.gr  – Web Site: http://www.keppedih-cam.gr
  

Επαγγελματική Σχολή Χανίων : «Οι μικροί Φαρισαίοι»

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 19:30Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 19.30, η Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑΣ) θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Οι μικροί Φαρισαίοι»
Το έργο γράφτηκε το 1954 κι είναι μια κωμωδία με πολύ γέλιο, πολύ σάτιρα αλλά και επικαιρότητα...... που καυτηριάζει σκανδαλώδεις κοινωνικές καταστάσεις, όμοιες με αυτές που συναντούμε στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Θέμα του είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό «ανομήματα» - απιστίες, καταχρήσεις, κλεψιές…. με την φιλανθρωπική τους δράση. Η ιστορία πλέκεται γύρω από τον Ανδρέα Ντελή, που διαχειρίζεται χρήματα της εκκλησίας διά ίδιον όφελος. Ηθικολόγος στο έπακρο, δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να απατά τη γυναίκα του… να της κάνει πανάκριβα δώρα, ενώ ο σύζυγός της υποκρίνεται κι αυτός… κάνοντας ότι αγνοεί την πραγματικότητα. Στο σύνολο των καταστάσεων, προστίθεται και ο Αριστείδης ο Aτυχής, ένας αφελής νεαρός, που, με τις απανωτές γκάφες του, μπερδεύει τα πράγματα με ξεκαρδιστικό τρόπο.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

3ο Γενικό Λύκειο Χανίων : έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 19:00 - Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 22:003LYKfotoΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, απο την Δευτέρα 20 έως την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 Πύλη Sabbionara, ώρες : 19.00 έως 22.00, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων θα πραγματοποιήσει έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας.

Πύλη Sabbionara

4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων : «Το όνειρο της Μανουσιάς»

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 19:30Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 19.30, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο «Το όνειρο της Μανουσιάς»
Κεντρικό θέμα του έργου είναι η ισότητα των δύο φύλων. Η πρωταγωνίστρια ζει σε ένα χωριό της Κρήτης, σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Ο ισχυρός της χαρακτήρας την ωθεί να αμφισβητήσει την κατάσταση αυτή και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Τελικά, μέσα από τον αθλητισμό και τις σπουδές, πετυχαίνει το στόχο της για μια ισότιμη θέση στην οικογένεια και την κοινωνία. Πρόκειται για σπονδυλωτό έργο, που παρουσιάζει διάφορες φάσεις από τη ζωή της ηρωίδας (κάθε πράξη παρουσιάζεται από διαφορετική τάξη του Σχολείου).

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Δ.Δ.Μ.Ν. : «Οι θάλασσες… μέσα μας»

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 18:00NK-MUSICΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 18.00, το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Δ.Δ.Μ.Ν. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Οι θάλασσες… μέσα μας»
Με αφορμή ένα σχέδιο εργασίας, ανακαλύψαμε τις δικές μας θάλασσες… αντικρίσαμε τις θάλασσες του άλλου… Με τη φαντασία μας ζήσαμε περιπέτειες μαγικές! Γνωρίζοντας τον κόσμο και τους ανθρώπους της, ήρθαμε κοντά στους απέραντους βυθούς των συναισθημάτων μας.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων : Η μάγισσα Φρικαντέλα

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 11:00Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 11.00, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο «Η μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα» - Έμμετρη διασκευή του διηγήματος του Ευγένιου Τριβιζά

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

"Αγγέλλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 21:00 - Τρίτη, 21 Μαΐου 2013aggelaΗ Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και η ΕΘΕΛ. ΟΜ. ΚΑΘΗΓ. Μ.Ε. "ΠΟΛΥΔΡΑΣΗ" παρουσιάζουν το έργο "Αγγέλλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου με τη θεατρική ομάδα «Μίμησις Πράξεως», στο Θέατρο « Δ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ » τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, ώρα 21.00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στην " Αγγέλλα ", ο Γιώργος Σεβαστίκογλου, μέσα από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής ομάδας
ανυπεράσπιστων και ευάλωτων στην καταπίεση υπηρετριών μιας πολυκατοικίας στη
μετεμφυλιακή Αθήνα, αναλύει τις σχέσεις εκμετάλλευσης και εξάρ-τησης από το
κυρίαρχο σύστημα. Παράλληλα, πλέκει με μαεστρία μοναδική την αναζή-τηση των
υπευθύνων για την αυτοκτονία μιας υπηρέτριας με μια ερωτική ιστορία που
συνθλίβεται στις συμπληγάδες της σκληρής πραγματικότητας.


Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Γιορτή των Λουλουδιών στην Αγία Βαρβάρα Μουρνιών

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 12:00flowersΟ Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ και η Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου διοργανώνουν την "Γιορτή των Λουλουδιών" την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στην Αγία Βαρβάρα Μουρνιών, ώρα 12.00, με Μουσική, Χορό και Παραδοσιακό Κέρασμα.

Συμμετέχουν :
Παραδοσιακός Σύλλογος «Γηγενής»
Λαογραφικός Όμιλος Χανίων
Παραδοσιακός Σύλλογος «Το μετερίζι»
Σχολή Χορού «Χορότεχνο»

Κρητική Μουσική :
Ριζίτικο τραγούδι «Οι Ριζίτες»
Μπαϊλάκης Κωνσταντίνος Λύρα - Τραγούδι
Πίττερης Ηλίας Λαγούτο - Τραγούδι
Στρατάκης Γιώργος Λαγούτο
Κουρής Γιάννης Τουμπερλέκι

Είσοδος ελεύθερη

Βλ. Κείμενο