Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Εκδήλωση έναρξης θερινών εκδηλώσεων - Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη και την ορχήστρα του

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 21:00
�0Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00

Εκδήλωση έναρξης θερινών εκδηλώσεων
Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη και την ορχήστρα του

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για την έναρξη των θερινών εκδηλώσεων, Στην εκδήλωση, που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συμμετέχει ο Μάνος Μαλαξιανάκης και η ορχήστρα του.
Ο Μάνος Μαλαξιανάκης, αν και γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής, μεγάλωσε στα Χανιά απ’ όπου και κατάγεται.
Η ενασχόλησή του με τη μουσική, ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια, με σφοδρό έρωτα προς την πρώτη του κιθάρα!
Στις 14 Φλεβάρη του 2006, όντας στην Αθήνα για σπουδές δημοσιογραφίας, μέσω τυχαίων συγκυριών, βρίσκεται να τραγουδά στη θρυλική τότε μουσική γωνιά της Πατησίων, BLUE CAFÉ κι έτσι ξεκίνησαν όλα!
Οι μουσικές επιλογές του μέχρι και σήμερα βασίζονται κυρίως στην ελληνική έντεχνη σκηνή, με το ποπ-ροκ στοιχείο να κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία του.
Τέλος, αναπόσπαστο και χαρακτηριστικό γνώρισμα των ζωντανών εμφανίσεών του είναι η επικοινωνία με το κοινό και κατ’ επέκταση το ζωντανό, φιλικό και κεφάτο κλίμα που δημιουργείται.
Μαζί του είναι: Κιθάρες :
Χρήστος Πατεράκης
Μπάσο : Σταμάτης Ζολινδάκης
Τύμπανα : Λευτέρης Κουκουράκης

Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ
Είσοδος : Ελεύθερη

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Τα 3 Παραμύθια - MUSICAL

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 21:00
01Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα 21.00
«Τα 3 Παραμύθια - MUSICAL»

Μια υπέροχη μουσικό-θεατρική παράσταση με τα 3 κλασικά Παραμύθια:
Ο Παπουτσωμένος Γάτος ,
τα 3 Γουρουνάκια
και η Κοκκινοσκουφίτσα
οπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις, τη μουσική ,τα τραγούδια και όλο τον σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων, που γεννά το κάθε παραμύθι.
Μια παράσταση που για 8 χρόνια διασκέδασε χιλιάδες παιδιά στην Αθήνα.
Αυτή την χρονιά ανοίγει τα φτερά της και μακριά από την πρωτεύουσα.
Ελπίζουμε να την αγαπήσετε.
Σκηνικά : Ελένη Ζελίνου
Κοστούμια : Ελπινίκη Λαμπρινού
Σκηνογραφία : Νίκος Λαμπρόπουλος
Μουσική : Σωτηρία Κολόζου
Χορογραφίες : Ζωή Γρηγοριάδου
Ήχος - Φωτισμοί : Γιώργος Ζελίνης
Σκηνοθεσία : Στάθης Αναστασίου
Παίζουν : Σοφιάννα Γρηγοριάδου , Ελίζα Τζίτζη , Θεόδωρος Ξάνθης,
               Νίκη Βουγιού , Νίκος Γιαννίκας , Κωνσταντίνα Μακρή
Διοργάνωση : Θέατρο ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ
Είσοδος : 8 €

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 21:00 - Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 23:00
kaisarasΠαρ 28 Ιουν 2013 - Κυρ 30 Ιουν 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΚΗΠΟΣ"
Ώρα έναρξης : 21.00 και 23.00
  
Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Πάολο & Βιτόριο Ταβιάνι
Σενάριο: Πάολο & Βιτόριο Ταβιάνι (βασίζεται στο θεατρικό έργο “Ιούλιος Καίσαρας” του Γουίλιαμ Σαίξπηρ)
Φωτογραφία: Σιμόνε Ζαμπάνι
Μουσική: Τζιουλιάνο Ταβιάνι, Καρμέλο Τράβια
Μοντάζ: Ρομπέρτο Περπινιάνι
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κλαούντια Τσιρασόλα, Μόνικα Γκάλο
Παραγωγοί: Γκράτσια Βόλπι, Ντονατέλα Παλέρμο, Ανιέσε Φοντάνα, Λάουρα Αντρεΐνι Σαλέρνο, Σεσίλια Βαλμαράνα
Πρωταγωνιστούν: Κόσιμο Ρέγκα, Σαλβατόρε Στριάνο, Τζιοβάνι Αρκούρι, Αντόνιο Φράσκα, Χουάν Ντάριο Μπονέτι, Βιντσέντσο Γκάλο, Ροζάριο Μαχοράνα, Φραντσέσκο Ντε Μάσι, Τζενάρο Σολίτο, Βιτόριο Παρέλα, Πασκουάλε Κραπέτι, Φραντσέσκο Καρουζόνε, Φάμπιο Ριτσούτο, Φάμπιο Καβάλι, Μαουρίλιο Τζιαφρέντα
Διάρκεια: 76'
Είσοδος : 5 €
δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών
ΣΥΝΟΨΗ
Η κάμερα των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι εισχωρεί στη φυλακή Ρεμπίμπια, στα προάστια της Ρώμης, και καταγράφει τις οντισιόν, τις συζητήσεις και τη διανομή των ρόλων, τις προετοιμασίες, και εντέλει το ανέβασμα της παράστασης “Ιούλιος Καίσαρας”, με πρωταγωνιστές πραγματικούς κρατουμένους των φυλακών.
Το θέατρο βρίσκεται στη φυλακή Ρεμπίμπια, στη Ρώμη. Η παράσταση “Ιούλιος Καίσαρας” του Γουίλιαμ Σαίξπηρ έχει μόλις τελειώσει εν μέσω ενθουσιασμού και επιδοκιμασιών. Τα φώτα σβήνουν και οι ηθοποιοί είναι και πάλι φυλακισμένοι, επιστρέφοντας στα κελιά τους.
Έξι μήνες πριν
Ένας δεσμοφύλακας και ο διευθυντής καλλιτεχνικής αναμόρφωσης συζητούν με τους κρατουμένους για ένα νέο πρότζεκτ, το ανέβασμα του “Ιούλιου Καίσαρα” στη φυλακή. Πρώτα γίνεται το κάστινγκ. Στη συνέχεια μελετάται το κείμενο του Σαίξπηρ. Η παγκόσμια γλώσσα του Σαίξπηρ βοηθά τους ηθοποιούς ν’ ανακαλύψουν τους χαρακτήρες τους. Η πορεία μέχρι το ανέβασμα της παράστασης είναι μεγάλη και συνοδεύεται από άγχος, ελπίδα και παιχνίδι. Αυτά είναι τα συναισθήματα των κρατουμένων-ηθοποιών τη νύχτα στο κελί τους, όταν επιστρέφουν από την ημερήσια πρόβα τους.
Ποιος είναι ο Τζιοβάνι που παίζει τον Καίσαρα; Ποιος είναι ο Σαλβατόρε που υποδύεται τον Βρούτο; Για ποια αδικήματα έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή; Όλα αυτά δεν τα κρύβει η ταινία των Ταβιάνι.
Πολλές στιγμές τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η διαδικασία αυτή δεν απελευθερώνει πάντα τους κρατουμένους, οι οποίοι εξακολουθούν να σκέφτονται τον εγκλεισμό τους και αντιδρούν, αγανακτούν, εξεγείρονται. Υπάρχουν φορές που η παράσταση κοντεύει να ακυρωθεί. Και φτάνει η ημέρα της πρεμιέρας. Φοβισμένοι και ανήσυχοι οι ηθοποιοί αντικρίζουν ένα πολυάριθμο και ετερόκλητο κοινό: τροφίμους φυλακών, ηθοποιούς, φοιτητές, σκηνοθέτες.
Ο “Ιούλιος Καίσαρας” τους φέρνει πίσω στη ζωή, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στο μικρό θέατρο των φυλακών.
Όμως οι τρόφιμοι μετά επιστρέφουν στα κελιά τους. Ακόμη και ο Κάσιος, ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες του έργου, ένας από τους καλύτερους. Είναι στη φυλακή για χρόνια, όμως αυτή τη νύχτα νιώθει μέσα στο κελί του διαφορετικά, κάπως να δυσφορεί. Και όμως παραμένει εκεί. Γυρίζει, κοιτάζει την κάμερα και μας λέει: “Από τότε που ασχολήθηκα με την τέχνη, αυτό το κελί έχει μετατραπεί όντως σε φυλακή.”
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Αν και διανύουν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους, οι Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι εντυπωσίασαν στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, ενθουσιάζοντας κοινό, δημοσιογράφους και κριτική επιτροπή, και κερδίζοντας την Χρυσή Αρκούδα και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής με την ταινία “Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει”. Έχουν λάβει, ακόμη, τα σημαντικότερα βραβεία στην Ιταλία.
Η ταινία “Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει” ξεκίνησε, όπως υποστηρίζουν οι Πάολο και Βιτόριο, όταν επισκέφθηκαν τη φυλακή Ρεμπίμπια, στα προάστια της Ρώμης και συνάντησαν κρατουμένους που συμμετείχαν σε μια εκδήλωση ποίησης με επίκεντρο αποσπάσματα της “Θείας Κωμωδίας” του Δάντη.
Λίγο καιρό αργότερα επέστρεψαν και ρώτησαν τους κρατουμένους αν ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια κινηματογραφική διασκευή του “Ιουλίου Καίσαρα” του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Η απάντηση των κρατουμένων και του υπευθύνου της καλλιτεχνικής τους αναμόρφωσης ήταν άμεση και θετική και έτσι έγινε πραγματικότητα η ταινία.
Και αποτελεί μια μεταφορά όλο συμβολισμούς, ένα πείραμα, το παιχνίδι αναμόρφωσης, ή καλύτερα τον άκρως ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της ελευθερίας, με φόντο το αληθινό περιβάλλον των φυλακών.
Πως δηλαδή κλείνεται ο ρεαλισμός σε πλαίσια, και μεταγράφεται διαμέσου της τέχνης ενός κλασικού έργου του Σαίξπηρ.
Εντυπωσιακό, ελκυστικό και προκλητικό ντοκιουντράμα, χαρακτήρισε την ταινία των αδελφών Ταβιάνι το έγκριτο περιοδικό Variety.

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
 

Έκθεση ζωγραφικής Φώτη Λαγουδάκη

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 - Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 lagoudakisΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη με τίτλο «Πλόες Φωτός» θα πραγματοποιηθεί, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.
Ώρες λειτουργίας : 10.00 – 13.00 και 17.00 – 22.00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, ώρα 19.00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Φώτης Λαγουδάκης είναι εξπρεσιονιστής ζωγράφος ο οποίος μετά από έρευνα και μελέτη της Ελληνικής παράδοσης και της ευρωπαϊκής κουλτούρας, χαράζει το δρόμο της προσωπικής του αναζήτησης και αποτυπώνει στα έργα του τον προβληματισμό, την αγωνία και την προοδοκlα για αυτογνωσία και αλήθεια. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές έργων του και έχει συμμετάσχει σε ευάριθμες ομαδικές παρουσιάσεις. Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και σε ιδιωτικές συλλογές. Ο Φώτης Λαγουδάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1953. Φοίτησε στη σχολή Δοξιάδη, έκανε σπουδές στο σχέδιο και στη ζωγραφική και το 1982 δημιούργησε την πρώτη Αίθουσα Εκθέσεων Εικαστικών στα Χανιά με την επωνυμία "ΝΕΑ ΓΚΑΛΕΡΙ". Από το 1986 εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είναι τακτικός συνεργάτης και παραγωγός εκπομπών Επιστήμης και Πολιτισμού στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΜΑΡΤΥΡΙΑ" της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Σήμερα σπουδάζει στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.). Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Λαγουδάκη - Ξηρουχάκη, σχεδιάστρια - ζωγράφο και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Για τον Φώτη Λαγουδάκη έγραψαν :
Παναγιώτης Παρτσινέβελος - Λέκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης
"Ο κ. Λαγουδάκης για άλλη μια φορά μας επαναφέρει από την εικονική πραγματικότητα μιας αποπροσανατολισμένα ζώσας κοινωνίας, στην ουσιαστική πραγματικότητα μέσω της εικόνας. Μας έχει προικίσει με ένα έργο γεμάτο αντιθέσεις που αντί να οξύνουν, παροτρύνουν τη σύζευξη και την αρμονία. Άλλες φορές συμπάσχει με το πρόσωπο και τη φύση στις φθαρτές και αιώνιες απειλές τους, κι άλλες φορές ταξιδεύει νοερά υπέρ τη φύση έχοντας ως βάση τον τόπο και το διηνεκές. Δεμένος σε αλησμόνητες εκφάνσεις του παρελθόντος πλαισιώνει το δόγμα με στοιχεία μη ιδεατά, παντρεύοvτας υλικά και τεχvοτροπίες άλλοτε αφαιρετικό και άλλοτε καταιγιστικά. Χρώματα και σκιές, μια νοσταλγία ζεστή και κινητήριος μας ωθεί σε έντονο στοχασμό, ενώ παράλληλα η τεχνολογική περιβολή φύεται κομψά στο ανθρώπινο. Σήμερα η τέχνη προβάλει πιο επιτακτική να διαδραματίσει, να προσφέρει ερεθίσματα ενάντια στο λήθαργο της υλικής ευμάρειας, με όπλα το παρελθόν για το μέλλον, την τέχνη για την επιστήμη. Όλα συνυπηρετούντα τον άνθρωπο, ανεξάρτητο μεν από φαύλες ανάγκες, ελεύθερο δε πέριξ του άλλου και της αληθείας. Ευχαριστούμε τον καλλιτέχνη που μας εισάγει στο μοναδικό τούτο έργο."
Δρ Πηνελόπη Ι. Ντουντουλόκη - Ιατρός, Ποιήτρια, Συγγραφέας
"Ο χρόνος πάντοτε ανοίγει δρόμο στην καλίιτερη αντίληψη και κατανόηση των πραγμάτων. Φωτίζει αλλά και απομυθοποιεί, δικαιώνει την αλήθεια και τη γνησιότητα, εκεί όπου αυτή υπάρχει. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι μέσα από αυτή τη σύνθετη διαδικασία [που άλλοτε σαρώνει τη σκόνη της χρόνιας αδικίας και άλλοτε τα ράκη ενός εξωραϊσμού ταγμένου στην υπηρεσία της σκοπιμότητας] το ζωγραφικό έργο του Φώτη Λαγουδάκη έχει πλέον ταχθεί, εύλογα και αυτοδίκαια, σε διακεκριμένη θέση στο χώρο της εικαστικής έκφρασης. Η ενότητα των έργων του διαπνέεται από το στοιχείο του συμβολισμού, στοιχείο που δεν γίνεται «στοιχειό» ούτε προσδιορίζεται ως αυτοσκοπός, αλλά αφήνει ζωτικό χώρο στη ρεαλιστική απεικόνιση. Τα χρώματα επιχρίουν τον καμβά με αδρό τρόπο και οι συνθέσεις των γήινων τόνων αναπαλαιώνουν τη στοργική δροσιά μιας ζωής απλής και στερεής σαν τη ριζιμιά πέτρα."

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)