Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ιούνιος 2013
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Ιούνιος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.
Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
837 παιδιά εξετάστηκαν δωρεάν στη Δράμα!

Από τις 3 έως και τις 13 Ιουνίου, η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική μονάδα σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δράμας επισκέφθηκε νηπιαγωγεία και ιδρύματα πραγματοποιώντας προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 837 παιδιά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 10.784 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι και τη Δράμα.
Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ
Η Μαριλένα μας στη 2η θέση!

Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» και πολλά συγχαρητήρια στην Μαριλένα μας και στην ομάδα της, που κατέκτησαν τη 2η θέση στον Παμπελοποννησιακό αγώνα σκυταλοδρομίας που διεξήχθη στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά και καμάρι μας, όταν βλέπουμε τα παιδιά μας
να κοπιάζουν, να προοδεύουν και να διακρίνονται στη ζωή τους!
Συγχαρητήρια Μαριλένα και εις ανώτερα!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για 13η συνεχή χρονιά διοργάνωσε τη δράση
«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 13η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στις παραλίες Αστρακερής Κέρκυρας (27 Μαΐου) και Κατακόλου Ηλείας (28 Μαΐου) καθώς και στον υγροβιότοπο «Αλυκές» Αρτέμιδας Αττικής (9 Ιουνίου), με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 3ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο
για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Το έργο του στον εντοπισμό εξαφανισμένων ανηλίκων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του 3ου Ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα Εξαφανισμένα Παιδιά που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, υπό τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe).
Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία σε περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών και συντονίζοντας την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 στην Ελλάδα και το Amber Alert Hellas, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει το έργο του και τις καλές πρακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ
Διαδραστικές πρεμβάσεις πρόληψης μέσωτης πλατφόρμας YOULEARN

Xάρη στην διαδραστική πλατφόρμα τηλε-ενημέρωσης YouLearn, έχουν πραγματοποιηθεί 9 διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης σε σχολεία της περιφέρειας.
Συγκεκριμένα είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με μαθητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της ομογένειας για θέματα που χειρίζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ο Σχολικός Εκφοβισμός και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ
Η ESET HELLAS στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Για 5η συνεχόμενη χρονιά η ESET HELLAS στήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 160 άδειες «Endpoint Antivirus» προκειμένου να διαφυλάξει την προστασία της ΙΤ υποδομής του Οργανισμού από κακόβουλο λογισμικό.
Σας ευχαριστούμε!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ