Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ecoleft



Η
Αριστερά έχει τη σπάνια
ιστορική ευκαιρία να
αναδειχθεί σε εθνική και
ευρωπαϊκή δύναμη

Η Αριστερά έχει τη σπάνια ιστορική ευκαιρία να αναδειχθεί σε εθνική και ευρωπαϊκή δύναμη

Γιάννης Δραγασάκης
Το θέμα δεν είναι τι απαιτεί η τρόικα, αλλά τι είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση έχει πει σε όλα ναι. Γι’ αυτό δεν μπορεί να προβάλει καμιά αντίσταση και δεν τολμά να διεκδικήσει τίποτε. Γι’ αυτό και το σημερινό σύστημα εξουσίας συνιστά μια διαρκή απειλή για τη δημοκρατία, για το δημόσιο και το ευρύτερο εθνικό συμφέρον.  Read online.
Η
ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ

του Γιάννη Μπαλάφα
Μπροστά στο 1ο συνέδριό του, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναπτύσσει δράσεις, συζητά στο εσωτερικό του με όρους διαφάνειας, κυρίως, όμως, συνδιαλέγεται με την κοινωνία, πάνω σε δύο αλληλοσυμπληρωνόμενους άξονες. Ο ένας άξονας είναι η τεκμηριωμένη αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας εξωραϊσμού των μνημονιακών και αντιδημοκρατικών καταστροφικών πολιτικών.Ο δεύτερος, στον οποίον οφείλουμε κατά προτεραιότητα να εστιάσουμε, αφορά στο πως θα πείσουμε τους πολίτες πάνω στο κεντρικό διακύβευμα της συγκυρίας.
Πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ η
ενσωμάτωση διαφορετικών
ρευμάτων της Αριστεράς

Πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ η ενσωμάτωση διαφορετικών ρευμάτων της Αριστεράς

Γιώργος Σταθάκης
Η έξοδος από τον φαύλο κύκλο απαιτεί ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Οχι άλλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, σταθεροποίηση των δημόσιων εσόδων με αναδιανομή των βαρών, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Προστατευτικοί θεσμοί υπέρ των φτωχών, αναστολή πληρωμής τόκων μέχρι να επανέλθει η οικονομία σε θετικό πρόσημο, αναδιάρθρωση του χρέους, σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, αλλά με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων, κινητοποίηση κάθε δυνατού εργαλείου για αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία και εύρεση νέων επενδυτικών πόρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. 
Σκυτάλη...

Σκυτάλη...

του Κώστα Ζαχαριάδη 
Αυτή την πολύτιμη ιδεολογική – πολιτική παρακαταθήκη του ΣΥΝ, όσες και όσοι ζήσαμε μέσα σε αυτόν τα τελευταία χρόνια, την παίρνουμε μαζί μας στο νέο μας πιο ευρύχωρο σπίτι.
Ένα
Συνέδριο διαφορετικό από
τα άλλα...

Ένα Συνέδριο διαφορετικό από τα άλλα...

του Γιώργου Μπαλάφα
Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και μέσα από το συνέδριό του, που θα τον πολιτογραφήσει ως ενιαίο κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, στον ελληνικό λαό και τον καλεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση αυτή να φύγει. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό στον τόπο. Πέρα από το να εφαρμόσει πειθήνια τις εντολές της Τρόικας. Απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας, νέες περικοπές στις συντάξεις κλπ.Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Να σταματήσει τον κατήφορο. Με την θέληση βεβαίως του ελληνικού λαού. 
Η ιστορική πρόκληση της
ελληνικής Αριστεράς

Η ιστορική πρόκληση της ελληνικής Αριστεράς

του Δημήτρη Μπίρμπα
Δρόμοι και διαδρομές προς το συνέδριο
Προσκλητήριο
δημοκρατίας και
κοινωνικής σωτηρίας

Προσκλητήριο δημοκρατίας και κοινωνικής σωτηρίας

του Πάνου Ρήγα 
Γνωρίζουμε τα προβλήματα, είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να κυβερνήσουμε.
Για να σταματήσουμε την καταστροφή.
Για να επαναφέρουμε την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια στους πολίτες.

Όλοι μαζί θα δουλέψουμε
σκληρά για να ξαναχτίσουμε
αυτή τη χώρα

Όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για να ξαναχτίσουμε αυτή τη χώρα

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας
Μη χάσετε το κουράγιο σας. Μη χάσετε τη δύναμή σας. Και κυρίως μην εγκαταλείψετε τον αγώνα. Κρατήστε ανοιχτά τα εργοστάσια . Είναι δική σας περιουσία. Είναι περιουσία του λαού. Διαφυλάξτε αυτή την περιουσία. Πολύ σύντομα θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο. Μια μεγάλη θεσμική αλλαγή θα έρθει στη χώρα. Δεν μπορούν να αντέξουν πολύ όλοι όσοι σπέρνουν την καταστροφή και τον τρόμο. Και κυρίως να δώσουμε ενίσχυση και ανάσα, προοπτική και ελπίδα στα νέα παιδιά, στους νέους ανθρώπους, σε αυτούς που φεύγουν στο εξωτερικό.