Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Είχα καιρό να γράψω αλλά για να σας πω την αλήθεια δεν ήθελα να είμαι ο ταχυδρόμος των κακών. Σας λέω πως η «Άλλη Όψη» οργανώνει νέο πρόγραμμα επανεκπαίδευσης παραπληγικών και τετραπληγικών στις καθημερινές δραστηριότητες και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=51374 που είναι αρκετά ενημερωτικό.
Το δεύτερο καλό νέο είναι το ότι μπορείτε να διαβάσετε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία στη διεύθυνση http://issuu.com/disability_now/docs/a91?mode=embed όπου θα το βρείτε σε μορφή εικόνας μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις. Στο http://issuu.com/disability_now/ θα βρείτε τα εφτά τελευταία τεύχη επίσης σε μορφή εικόνας.
Εάν θέλετε να ανατρέξετε στα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε όλα στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475
Όπως σας έγραψα και στην πρώτη πρόταση «δεν θέλω να γίνω ο ταχυδρόμος των κακών ειδήσεων» αλλά θα βρείτε όλες τις ειδήσεις (καλές και κακές) στο http://news.disabled.gr/ και θα σας συμβούλευα να προσέξετε ορισμένες που έχουν τεχνικό περιεχόμενο. Μέχρι να το προσέξετε (και επειδή δεν σας βλέπω και πολύ διαβαστερούς) χρειάζεται να σας πω πως η κατάσταση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία φαίνεται να είναι μαύρη.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα απειληθούν τα εξωιδρυματικά επιδόματα των παραπληγικών και των τετραπληγικών αλλά σίγουρα θα επηρεαστούν όλα τα άλλα επιδόματα. Ελπίζω πως η «κυβέρνηση» θα καταλάβει πως τα εξωιδρυματικά επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και δεν θα προχωρήσει σε περικοπές. Ελπίζω επίσης πως η «κυβέρνηση» δεν θα απειλήσει τις παροχές των παραπληγικών και των τετραπληγικών από το ΕΟΠΥΥ επειδή πολύ απλά ούτε θα βγάλει λεφτά ούτε θα πετύχει τίποτα. Η σπάταλες δεν βρίσκονται στους δικαιούχους με παραπληγίες και τετραπληγίες.
Πριν από καμιά δεκαριά μέρες έγραψα ένα κείμενο για το στεγαστικό, την υποστήριξη από επαγγελματίες βοηθούς με τίτλο «αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες συγκατοίκησης» που μπορείτε να το διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=51377 και θα ήθελα πάρα πολύ τη γνώμη σας. Και η απουσία γνώμης είναι γνώμη!
Επειδή είχα οίστρο έγραψα και κάτι τις για αυτή την ανοησία που συμβαίνει με τα ΚΕΠΑ αλλά από τη δική μου εκδοχή. Όπως θα διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=51407 κατά τη γνώμη μου τα δεινά των ΚΕΠΑ οφείλονται στον παραγοντισμό πολιτικών, συνδικαλιστών και «τεχνοκρατών» που κάθε τόσο από κάτι σκαρφίζονται για να κάνουν τις διαδικασίες ακόμη πιο πολύπλοκες και να βγάλουν λεφτά τόσο από μελέτες όσο και από το παραγοντιλίκι σε αυτές τις δομές. Η αξιολόγηση των ανικανοτήτων θα μπορούσε να γίνει με πάρα πολύ για τους τρόπους και πολύ γρήγορα. Οι πολύπλοκες διαδικασίες ωφελούν μόνο τα μεγάλα μας αφεντικά.
Θα έχετε καταλάβει ότι στο http://www.disabled.gr/ υπάρχουν όλες οι βασικές ειδήσεις, οι παροχές και η νομοθεσία που πρέπει πάντα να διαβάζετε.
Επειδή έχουν φτάσει οι δύσκολες εποχές θα σας πρότεινα να διαβάσετε το http://news.disabled.gr/?p=50151 που είναι θησαυρός.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία