Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ARCTUROS

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το Μαραθώνιο!

Πλησιάζει η ημερομήνια για την ολοκλήρωση της κατάθεσης συμμετοχής για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά ως επίσημη συνεργαζόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με τρεις ομάδες: Την ομάδα της αρκούδας στα 5 χλμ., την ομάδα του ελληνικού ποιμενικού στα 10 χλμ. και την ομάδα του λύκου στα 42 χλμ. Όποιος δρομέας επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δράσεις μας. Η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Σε όλους τους δρομείς που θα τρέξουν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ θα δοθεί αναμνηστικό tshirt για τον αγώνα!
Ενδιαφέρεσαι να τρέξεις με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ; Κάνε κλικ εδώ!

Κάντε τις αγορές σας online και σας χαρίζουμε τα μεταφορικά!


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φέτος σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε τα καινούρια σχολικά είδη και όλα τα κλασικά αγαπημένα προϊόντα του από το eshop χωρίς μεταφορικά έξοδα! Επωφεληθείτε της προσφοράς που ισχύει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ενισχύστε ταυτόχρονα το δύσκολο έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να συνεχίσει τη λειτουργία του! Εκτός από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρείτε επίσης στα καταστήματα notosgalleries (Αθήνα: Σταδίου & Αιόλου, Πειραιάς: Πολυτεχνείου 35 & Τσαμαδού, Θεσσαλονίκη: Στοά Χιρς, Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως 31) και στα καταστήματα notoshome (Αθήνα: Πλατεία Κοτζιά & Golden Hall).
Δείτε όλα τα σχολικά προϊόντα

Δωρέαν ξενάγηση την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φέτος θέλοντας να ευαισθητοποιήσει πολίτες και νεαρούς μαθητές για την προστασία των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος προσφέρει δωρεάν είσοδο στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας και του Λύκου για τη συγκεκριμένη ημέρα! Για επισκέψεις σχολείων ή άλλων γκρουπ παρακαλούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τον καλύτερο προγραμματισμό της ξενάγησής σας στο 2386041500.

Ολοκληρώνεται η καμπάνια για το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης

Κορυφώνονται τις επόμενες ημέρες οι ενέργειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη μεταφορά των άγριων ζώων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στα πρότυπα Καταφύγια στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά Φλώρινας. Οι αρκούδες και οι λύκοι του Ζωολογικού Κήπου ζουν σε άσχημες συνθήκες και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προσπαθεί να τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Τις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσουμε και επίσημα το αίτημά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Βοηθήστε μας υπογράφοντας την αίτηση

Οι λύκοι και οι αρκούδες σας περιμένουν!

Επισκεφθείτε τα Καταφύγια της Αρκούδας και του Λύκου και ελάτε κοντά στην άγρια φύση! Ελάτε να δείτε από κοντά το πανέμορφο δάσος και το χωριό του Νυμφαίου και να γνωρίσετε τις 10 πρώην αιχμάλωτες αρκούδες και τις ιστορίες τους. Το Καταφύγιο της Αρκούδας βρίσκεται σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων σε υψόμετρο 1.350 μ. μέσα σε φυσικό δάσος οξιάς. Μπορείτε να επισκεφθείτε για ξενάγηση το Καταφύγιο της Αρκούδας καθημερινά και αργίες εκτός Τετάρτης, 10.00-17.00. Οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε ώρα (10.00 πμ, 11.00 πμ, 12.00 μμ, 13.00 μμ, 14.00 μμ, 15.00 μμ, 16.00 μμ, 17.00 μμ) από ειδικευμένο προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Κοντά στο Νυμφαίο, θα βρείτε και το Καταφύγιο του Λύκου που βρίσκεται στην Αγραπιδιά Φλώρινας. Είναι ανοικτά για επίσκεψη Σαββατοκύριακα και αργίες 10.00-17.00.

Γίνε εθελοντής για την άγρια ζωή!

Οι δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υλοποιούνται με τη βοήθεια και την προσφορά εθελοντών που δραστηριοποιούνται για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια. Κάθε χρόνο εκατοντάδες εθελοντές συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής. Καθώς οι ανάγκες είναι καθημερινές, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται το Σεπτέμβριο επιπλέον εθελοντική βοήθεια για τις καθημερινές! Νιώθεις έτοιμος να προσφέρεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου και να ζήσεις από κοντά την εμπειρία της προστασίας των άγριων ζώων; Συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντικής εργασίας!
Διάβασε πως μπορείς να προσφέρεις εθελοντική εργασία στα Καταφύγια

Ένα ξεχωριστό περιστατικό για την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης

Ένα διαφορετικό περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα στον Αύγουστο η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όταν ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Νεαπολέως Κοζάνης για ένα τραυματισμένο ζώο σε δασική περιοχή της κοινότητας Πυλωρί, καθώς επρόκειτο για ένα νεαρό ζαρκάδι που είχε τραυματιστεί από επιπόλαια πτώση του σε απόκρημνη περιοχή στη διάρκεια παιχνιδιού.
Διαβάστε περισσότερα