Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #419
Το ελληνικό σινεμά, διαγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία σε διεθνές επίπεδο, δίνει δυναμικό παρόν στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Φέτος πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν στη διοργάνωση ορισμένες από τις πιο αναμενόμενες ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής, που εντάσσονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό, στο Ελληνικό Πρόγραμμα και στις Ειδικές Προβολές. Επίσης, σημαντική είναι η ελληνική παρουσία στην Αγορά, με συμμετοχές στα τμήματα Crossroads και Works in Progress, αλλά και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (24-30/10/2013)
ΓΚΛΟΡΙΑ
Sebastián Lelio
Χιλή
2013
  ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Asghar Farhadi
Γαλλία
2013
 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μαρία Ηλιού
Ελλάδα
2013
 
 
 
Ο Τζιμ Τζάρμους ανοίγει το 54ο ΦΚΘ
Ο Τζιμ Τζάρμους, o δημιουργός που ανανέωσε το αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και ανοίγει την αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί , την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον, την ιστορική έδρα του θεσμού.
 
Ο Αλεξάντερ Πέιν ρίχνει την αυλαία
Την αυλαία του 54ου ΦΚΘ θα κλείσει η ταινία Nebraska του Αλεξάντερ Πέιν, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον, παρουσία του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη.  Η ταινία αποτυπώνει εικόνες μιας άγνωστης Αμερικής, αναμνήσεις και αλήθειες, μέσα από τη συναισθηματικά φορτισμένη προσωπική διαδρομή του κεντρικού ήρωα.
 
Βραβεία LUX, παρουσία της Βαλέρια Γκολίνο
Η Βαλέρια Γκολίνο θα παρευρεθεί στο 54ο ΦΚΘ για να παρουσιάσει τη νέα ταινία της με τίτλο Μέλι (Ιταλία, Γαλλία), η οποία είναι υποψήφια φέτος για το βραβείο LUX, που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 

 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Εφιάλτες από το μέλλον
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δραστηριότητά της προβάλλοντας ταινίες μελλοντολογικής φύσης –τρεις εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες-, μέσα από το αφιέρωμα Εφιάλτες από το μέλλον το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.