Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τα νέα του ΚΘΒΕ (31 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου 2013)

Τα Νέα του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
(16 - 30 Οκτωβρίου 2013)

Μπείτε στον κόσμο του Χένρικ Ίψεν μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις «Big Days», στις 24/11
Με ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Χένρικ Ίψεν το ΚΘΒΕ συνεχίζει το νέο θεσμό των «Big Days» το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (φουαγιέ, 6ος όροφος, 7ος όροφος), με μια σειρά εκδηλώσεων από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα. Αφορμή η παράσταση «Πέερ Γκυντ» που ανεβαίνει στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για δηλώσεις συμμετοχής (όπου απαιτείται), παρακαλούμε επικοινωνείτε με το γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315-200008, Τρίτη-Παρασκευή 13.00 – 15.00 (κα Κωνσταντίνα Ματζίρη).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εδώ
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον «Πέερ Γκυντ» του Ίψεν- συνεχίζονται οι παραστάσεις
Ενθουσίασε το κοινό η παράσταση «Πέερ Γκυντ» του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Γ. Μαργαρίτη, στην πρεμιέρα που δόθηκε, την Παρασκευή 15/11/13. Πρόκειται για ένα ονειρικό παραμύθι για μεγάλους που ανεβαίνει στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εδώ
Πρεμιέρα στις 29/11 για την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι», των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συντονίζονται και συμπλέουν με το υπόγειο ρεύμα του ρατσισμού, που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εδώ
Οι «Μουσικές εξαίσιες» βγαίνουν βόλτα στα δυτικά της πόλης πριν την πρεμιέρα της 19/12!
Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή που διατρέχει την ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας μέσα στον χρόνο τους πολλούς και διαφορετικούς «ήχους» της πόλης. Η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, από το 1912 ως τις μέρες μας, ζωντανεύει από τον Δεκέμβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε κείμενα-ιστορική & μουσική έρευνα: Λάμπρου Λιάβα και σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφίας Σπυράτου, σε μια παράσταση αστραφτερή και πολύχρωμη – όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης.
Ένα νέο μουσικοθεατρικό happening - προαναγγελία της παράστασης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/11/13 με τα λεωφορεία ανοιχτού τύπου “Thessaloniki Sightseeing”. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Χρήστος Μητρέντζης και όλος ο θίασος σας περιμένουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ευόσμου στις 13:30.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εδώ
Θεατρικό Αναλόγιο την Κυριακή 24/11 για τη χαράκτρια Βάσω Κατράκη σε συνεργασία ΚΘΒΕ – Τελλογλείου Ιδρύματος
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας διοργανώνει Θεατρικό Αναλόγιο με δωρεάν είσοδο, βασισμένο σε συνέντευξη της Βάσως Κατράκη στον τεχνοκριτικό Τώνη Σπητέρη. Η δράση θα παρουσιαστεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18:30, καθώς και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 18:30. Τη μεγάλη Ελληνίδα χαράκτρια Βάσω Κατράκη ενσαρκώνει η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Έφη Δρόσου και τον τεχνοκριτικό Τώνη Σπητέρη, ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Θανάσης Ρέστας.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ «Ευρώπολις»
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Η αρπαγή της Ευρώπης», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Ευρώπολις», που διοργανώθηκε από το γνωστό ιταλικό θέατρο, Teatro di Roma. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2013, με τη συνεργασία της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εδώ
Τελευταίες παραστάσεις για «Το ραφτάδικο» στη Μονή Λαζαριστών (ως τις 8/12)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Débrayage» στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ (ως τις 15/12)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Δωρεάν μεταφορά θεατών στη Μονή Λαζαριστών - Ο Όμιλος Μουζενίδη χορηγός του ΚΘΒΕ
Η χορηγία του Ομίλου Μουζενίδη προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάστηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η χορηγία αφορά στη δρομολόγηση λεωφορείου από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών για τη μεταφορά του κοινού που παρακολουθεί τις παραστάσεις που δίνονται στη Σκηνή Σ. Καραντινός (αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται η παράσταση "Το Ραφτάδικο").
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εδώ
Νέα τιμολογιακή πολιτική – εισιτήριο για κάθε πολίτη!
«Βασικός μας στόχος στην κατάρτιση του ρεπερτορίου της νέας θεατρικής περιόδου είναι να καταστεί το ΚΘΒΕ ένα θέατρο ανοιχτό στον πολίτη. Γι’ αυτό καθιερώνουμε μια χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει ευρεία γκάμα παροχών καλύπτοντας διαφορετικές κατηγορίες κοινού» Γιάννης Βούρος
Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το έργο  «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» στο Βασιλικό Θέατρο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 15.00 «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» στο Βασιλικό Θέατρο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Νέες πρεμιέρες, σπουδαίες παραστάσεις!
Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν οι πρόβες για τις παραγωγές «Γράμμα σ’ ένα παιδί» (Νέο Υπερώο ΕΜΣ) και «Το τίμημα» (Νέο Υπερώο ΕΜΣ) που κάνουν πρεμιέρα στις 20/12/2013 και στις 31/1/2014 αντίστοιχα.
.

Αν θέλετε να διαγραφείτε από την λίστα του ntng πατήστε εδώ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: +30 2310 270889, FAX: +30 2310 223447, ΤΑΜΕΙΑ: 2315 200 200 EMAIL: INFO@NTNG.GR