Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

54ο ΦΚΘ: News

FestivalNews #425
Εκατοντάδες παιδιά πλημμυρίζουν κάθε πρωί το Λιμάνι για να παρακολουθήσουν τις προβολές της Νεανικής Οθόνης, του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζει 9 ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.
Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι)
Δευ. 4 έως Παρ. 8 Νοεμβρίου 09:00-11:00 & 11:00-13:00
 
 

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ / ΚΡΙΣΤΟΦ ΚΙΣΛΟΦΣΚΙ

Στην κατάμεστη αίθουσα Παύλος Ζάννας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, η έναρξη της σειράς προβολών του αριστουργηματικού Δεκάλογου του Κριστόφ Κισλόφσκι. Μετά την προβολή του στο 54ο ΦΚΘ, ο Δεκάλογος θα ανήκει πλέον στη μόνιμη συλλογή της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, ως πολύτιμη προσφορά του φεστιβάλ στο κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης.
  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΒΗΤΑ - TRANSFORMATIONS
Τρίτη 5/11 (Βασιλικό Θέατρο, 22:00)
Ο Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης το έργο του Μετασχηματισμοί/ Transformations live με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ.
 
 
 
Art Projections
To 54ο ΦΚΘ, σε συνεργασία  με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, παρουσιάζει στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ένα πρόγραμμα προβολών με τίτλο «Art Projections» από τις 4 ως τις 9 Νοεμβρίου 2013, στο Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, θέτοντας στο επίκεντρο τον διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και την έβδομη τέχνη.
Βραβείο LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το κοινό του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να δει αποκλειστικά στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τις τρεις ταινίες που διαγωνίζονται φέτος για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τις ταινίες Μέλι της Βαλέρια Γκολίνο (Ιταλία-Γαλλία), Ραγισμένα όνειρα του Φέλιξ φαν Γρούνινγεν (Βέλγιο) και Ο εγωιστής γίγαντας της Κλίο Μπάρναρντ (Μεγ. Βρετανία).
Meet ‘n’ mingle party Τετάρτη 6/11, Pastaflora Darling!
(Ζεύξιδος 6), 22:00
Είσοδος ελεύθερη